Zobacz pełną wersję : Prosba do posiadaczy zawieszenia Koni
Witam. Mam prośbę do posiadaczy regulowanego zawieszenia koni serii np 1150 kit. Nie posiadam nakrętki regulacyjnej do regulacji twardosci amorków. Chciałbym dorobic takową i dlatego proszę o zdięcia takiej nakrętki. Chodzi mi o to jak nakrętka nachodzi na tłok amorka tj na jego końcówkę.
Dziękuje za pomoc :)
jezeli juz to kit to 1130 a nie 1150 gdyz to gwint a sadze ze niepotrzebujesz jej wystarcza kombinerki
Masz fotke, ale jak napisal Rikoo wystarcza Ci do tego rownie dobrze kombinerki.
http://img259.imageshack.us/img259/3396/dsc00008bd2.jpg
Do żółtego zestawu jest taka jaką pokazał hosi. Do kompletu dają 2 nakrętki - zapytaj może ktoś odstąpi jedną. Pozdro!
bardzo dziekuje za pomoc :)
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto 27 Mar, 2007 ]
a jeżeli chodzi o nr serii amorków i zestawów to na moich amorkach jest 1150
jak masz 1150 to masz gwinta nie kit
Pewnie chodzilo mu o to ze kit to "zestaw" zawieszenia, a nie o to czy to 1130 czy 1150. Obydwa maja regulacje skoku amora.
Pewnie chodzilo mu o to ze kit to "zestaw" zawieszenia, a nie o to czy to 1130 czy 1150. Obydwa maja regulacje skoku amora.
no ja mam 1130 ale wydaje mi sie, ze tam nie ma regulacji skoku amora (przynajmniej nie tym pokrętłem)
wg mnie to jest regulacja twardosci a amor chodzi w takim samym zakresie jak sie temu przygladałem przed założeniem....
no ja mam 1130 ale wydaje mi sie, ze tam nie ma regulacji skoku amora (przynajmniej nie tym pokrętłem)
Hmmm... osobiscie posiadam 1150 wiec nie bede sie upieral :) Swoja wypowiedz jedynie bazowalem na np. takiej fotce...
http://www.proven.com.au/images/sport-shock-1-koni-shocks.jpg
...gdzie jest widoczne takie pokretlo.
no dobra... pokretło jest... (mam takowe)
ale skrecenie go w jedna lub druga nie powoduje zmiany długosci skoku amora a jedynie zmiane sily jaka musi byc uzyta do scisniecia amorka... sam trzpien amora wg mnie chodzi w takim samym zakresie długosci.
zgadza sie lcfr krecac robisz miekko twardo i nic wiecej
nie powoduje zmiany długosci skoku amora a jedynie zmiane sily jaka musi byc uzyta do scisniecia amorka
No to wlasnie nie o to chodzi? Jesli potrzebna jest wieksza sila do scisniecia amora, poprzez to jego skok jest ograniczony. Jesli np. przy sile A ugnie sie na 10mm, a po skreceniu go przy tejze sile A ugnie sie juz nie na wspomniane 10mm tylko na 5mm, oznacza to dla mnie ze jego skok zostal ograniczony.
nie powoduje zmiany długosci skoku amora a jedynie zmiane sily jaka musi byc uzyta do scisniecia amorka
No to wlasnie nie o to chodzi? Jesli potrzebna jest wieksza sila do scisniecia amora, poprzez to jego skok jest ograniczony. Jesli np. przy sile A ugnie sie na 10mm, a po skreceniu go przy tejze sile A ugnie sie juz nie na wspomniane 10mm tylko na 5mm, oznacza to dla mnie ze jego skok zostal ograniczony.
no ja bym to nazwał tłumieniem...... (wieksze/mniejsze)
a skok amora ogólnie pozostaje ten sam....(amor pracuje na całej swojej długosci tak przy twardym jak i miekkim)
ogólnie piszemy o tym samym tylko inaczej....
ogólnie piszemy o tym samym tylko inaczej....
Na to wyglada :)