Zobacz pełną wersję : Rozrząd i filtry .
Witam . Chcę wymienić kompletny rozrząd i filtry do EJ6 Coupe 1.6 benzyna
http://allegro.pl/show_item.php?item=1659295373 -rorząd
http://allegro.pl/filtry-honda-civic-civic-coupe-ej6-ej9-1-4-1-6-i1653049306.html filtry
Czy takie będą odpowiednie ? I do tego olej motul 10w40 .
Druga sprawa . W serwisie powiedzieli ,że za samą wymianę rozrządu 300 zł . Czy nie za dużo ?? Pozdrawiam .
I znowu będzie polew :D Człowieku jedź do najbliższego sklepu z częściami do aut (najlepiej japońskich) i kup kpl rozrząd a nie na allegro szukasz. Ja za wymiane rozrządu dałem 100 czy tam 150zł więc 300 to troche przegięcie.
Po za tym to nie ten dział. Nawet czytać nie umiesz ? Jeżeli masz QP to pisz w dziale "Civic 92-00 & CRX delsol" albo najlepiej użyj opcji SZUKAJ a nie zakładasz temat.
Kolega ma rację. To, że na aukcji jest napisane, że do twojego auta pasuje, to nie znaczy, że pasuje. Kup w sklepie, zachowaj paragon i jedź do zwykłego mechanika na wymianę. Jak nie będzie pasować to bez problemu zwrócisz i odzyskasz kasę. A przez allegro - jak myślisz kto poniesie koszty przesyłki jak nie będzie pasować i ile dni to potrwa? Za wymianę rozrządu max 150zł. Filtry powietrza i kabinowy sobie sam wymień. Prosta robota jak otworzenie konserwy. Wystarczy śrubokręt krzyżakowy.Opis znajdziesz na forum. Za wymianę oleju i filtru oleju 30-50zł. Wymiana filtru paliwa 20-30zł.
Qtafon! :) Jezdzi coupe a wali do dzialu o 5D.
Jak już śmiecimy, reXio dał byś przednią szybkę, bo mi pękła. A mam taki sam silniczek i kolorek auta :cool:
Po 1.Kuźwa no jest problem . Ten z allegro koleś napisał ,że będzie pasować , już nieraz zamawiałem na allegro częsci i pasowały ( Renault 19 :D) Chodzi mi czy tej firmy będzie good do tego . 2 sprawa to taka,że mieszkam w małym mieście i nie ma tam takich sklepów i będzie ciężko dostać części do takiego auta a jak już to będą dwa razy droższe .. . U mechanika jednego byłem to za wymiane rozrządu chciał 700 zł .. Powiedział ,że rozrząd 500 zł , wymiana 200 :| i coś tam beblał ,że jak by miał 1.4 albo 1.5 silnik to było by o wiele tańsze,ale 1.6 to już inna sprawa ... to wole na allegro ...
Strenght nie wiem jak dużo już części do Hondy kupiłeś na allegro, ale jeśli wszystkie pasowały bez problemu to jestem w szoku :] Myślę, że prościej byłoby Ci znaleźć odpowiedź gdybyś napisał ten temat (albo przeszukał forum) we właściwym dziale a nie w 5D. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale do jakiegoś większego miasta chyba dalej jak kilkadziesiąt km nie masz, możesz telefonicznie się z nimi umówić i odebrać. A jak kupisz na allegro i nie będzie pasowało to koleś Cię wyśle na drzewo bo pewnie zdązysz pudełeczko odtworzyć i folijki rozerwać ;] A on powie, że towarów niezapakowanych fabrycznie nie przyjmuje (choć ma taki obowiązek!) no i wiadomo, zostajesz z ręką w nocniku i kasą w plecy. A jak kupisz w sklepie normalnym - coś nie pasuje, wymieniasz na inne. Krótka piłka.
pierwszy zestaw rozrzadu - super filtry - średnie filtr oleju dałbym ciut lepszy