PDA

Zobacz pełną wersję : Rozrząd i filtry .

Strength
21-06-11, 15:28
Witam . Chcę wymienić kompletny rozrząd i filtry do EJ6 Coupe 1.6 benzyna
http://allegro.pl/show_item.php?item=1659295373 -rorząd
http://allegro.pl/filtry-honda-civic-civic-coupe-ej6-ej9-1-4-1-6-i1653049306.html filtry
Czy takie będą odpowiednie ? I do tego olej motul 10w40 .
Druga sprawa . W serwisie powiedzieli ,że za samą wymianę rozrządu 300 zł . Czy nie za dużo ?? Pozdrawiam .

Krists
21-06-11, 15:49
I znowu będzie polew :D Człowieku jedź do najbliższego sklepu z częściami do aut (najlepiej japońskich) i kup kpl rozrząd a nie na allegro szukasz. Ja za wymiane rozrządu dałem 100 czy tam 150zł więc 300 to troche przegięcie.

Po za tym to nie ten dział. Nawet czytać nie umiesz ? Jeżeli masz QP to pisz w dziale "Civic 92-00 & CRX delsol" albo najlepiej użyj opcji SZUKAJ a nie zakładasz temat.

Dextero
21-06-11, 16:24
Kolega ma rację. To, że na aukcji jest napisane, że do twojego auta pasuje, to nie znaczy, że pasuje. Kup w sklepie, zachowaj paragon i jedź do zwykłego mechanika na wymianę. Jak nie będzie pasować to bez problemu zwrócisz i odzyskasz kasę. A przez allegro - jak myślisz kto poniesie koszty przesyłki jak nie będzie pasować i ile dni to potrwa? Za wymianę rozrządu max 150zł. Filtry powietrza i kabinowy sobie sam wymień. Prosta robota jak otworzenie konserwy. Wystarczy śrubokręt krzyżakowy.Opis znajdziesz na forum. Za wymianę oleju i filtru oleju 30-50zł. Wymiana filtru paliwa 20-30zł.

reXio
21-06-11, 16:37
Qtafon! :) Jezdzi coupe a wali do dzialu o 5D.

Dextero
21-06-11, 16:54
Jak już śmiecimy, reXio dał byś przednią szybkę, bo mi pękła. A mam taki sam silniczek i kolorek auta :cool:

reXio
21-06-11, 17:48
Ssij kij :)

Strength
21-06-11, 18:23
Po 1.Kuźwa no jest problem . Ten z allegro koleś napisał ,że będzie pasować , już nieraz zamawiałem na allegro częsci i pasowały ( Renault 19 :D) Chodzi mi czy tej firmy będzie good do tego . 2 sprawa to taka,że mieszkam w małym mieście i nie ma tam takich sklepów i będzie ciężko dostać części do takiego auta a jak już to będą dwa razy droższe .. . U mechanika jednego byłem to za wymiane rozrządu chciał 700 zł .. Powiedział ,że rozrząd 500 zł , wymiana 200 :| i coś tam beblał ,że jak by miał 1.4 albo 1.5 silnik to było by o wiele tańsze,ale 1.6 to już inna sprawa ... to wole na allegro ...

comatose
21-06-11, 18:48
Strenght nie wiem jak dużo już części do Hondy kupiłeś na allegro, ale jeśli wszystkie pasowały bez problemu to jestem w szoku :] Myślę, że prościej byłoby Ci znaleźć odpowiedź gdybyś napisał ten temat (albo przeszukał forum) we właściwym dziale a nie w 5D. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale do jakiegoś większego miasta chyba dalej jak kilkadziesiąt km nie masz, możesz telefonicznie się z nimi umówić i odebrać. A jak kupisz na allegro i nie będzie pasowało to koleś Cię wyśle na drzewo bo pewnie zdązysz pudełeczko odtworzyć i folijki rozerwać ;] A on powie, że towarów niezapakowanych fabrycznie nie przyjmuje (choć ma taki obowiązek!) no i wiadomo, zostajesz z ręką w nocniku i kasą w plecy. A jak kupisz w sklepie normalnym - coś nie pasuje, wymieniasz na inne. Krótka piłka.

sivy
22-06-11, 00:08
pierwszy zestaw rozrzadu - super filtry - średnie filtr oleju dałbym ciut lepszy