Zobacz pełną wersję : Panel nawiewów. Działa tylko Ciepłe powietrze.
Son - Goku
21-06-11, 14:48
Niezależnie jak ustawię pokrętło nawiewów to temperatura ciepła zawsze wylatuje mi z nawiewów, nawet jak mam na 0 to ciut lekko czuć ciepło które się wydobywa.
Gdy chcę pokrętło dać na zimne pole, odczuwam opór lecz daje radę go przesunąć. Ale nadal ciepłe leci z nawiewów.
Gdy z zimnego pola nie dużą siłą daje na ciepłe, regulacja sama lekko przeskakuje z przerwami..
Tak jakby jakaś sprężynka była. . .
Jaka może być przyczyna??
Linka musi być, skoro jest jakiś opór przekładania.
Pokręć jeszcze na siłę to rozwalisz do końca. Na początek zerknij pod maskę. Tam wychodzi linka od regulacji temp. nawiewu i jej koniec jest zaczepiony o zawór na wężu. Zdejmij linkę i zobacz czy obrócisz zawór ręką. On zamyka i otwiera ciepłe powietrze. Później niech ktoś pokręci gałką od regulacji w kabinie, a ty patrz czy linka się chowa i wysuwa. Jak linka nie chodzi to masz uszkodzony mechanizm pokrętła. Musisz zdjąć konsolę środkową i obejrzeć co się stało. Szukaj w fotoinstrukcjach jak się wymienia oświetlenie pod nawiewem to będziesz wiedział jak tam się dostać.
Son - Goku
21-06-11, 20:02
dziękuję kolego.
Znalazłem tą linkę, odczepiłem i dźwignie dałem na 2-gą stronę.
Jest zimne powietrze.
Lecz niestety pokrętło nie działa, coś tam szwankuje.
Musisz rozkręcić panel regulacji temperatury i zobaczyć co się stało. Tu masz początek http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?30375-D14A8-MB2-by-MikeFoto&p=652212#post652212 Później o ile pamiętam, odkręcasz 4 śruby po bokach, a następnie same pokrętła chyba od dołu kluczem torx.