PDA

Zobacz pełną wersję : Panel nawiewów. Działa tylko Ciepłe powietrze.

Son - Goku
21-06-11, 14:48
Niezależnie jak ustawię pokrętło nawiewów to temperatura ciepła zawsze wylatuje mi z nawiewów, nawet jak mam na 0 to ciut lekko czuć ciepło które się wydobywa.

Gdy chcę pokrętło dać na zimne pole, odczuwam opór lecz daje radę go przesunąć. Ale nadal ciepłe leci z nawiewów.

Gdy z zimnego pola nie dużą siłą daje na ciepłe, regulacja sama lekko przeskakuje z przerwami..

Tak jakby jakaś sprężynka była. . .

Jaka może być przyczyna??

Linka musi być, skoro jest jakiś opór przekładania.

Dextero
21-06-11, 16:33
Pokręć jeszcze na siłę to rozwalisz do końca. Na początek zerknij pod maskę. Tam wychodzi linka od regulacji temp. nawiewu i jej koniec jest zaczepiony o zawór na wężu. Zdejmij linkę i zobacz czy obrócisz zawór ręką. On zamyka i otwiera ciepłe powietrze. Później niech ktoś pokręci gałką od regulacji w kabinie, a ty patrz czy linka się chowa i wysuwa. Jak linka nie chodzi to masz uszkodzony mechanizm pokrętła. Musisz zdjąć konsolę środkową i obejrzeć co się stało. Szukaj w fotoinstrukcjach jak się wymienia oświetlenie pod nawiewem to będziesz wiedział jak tam się dostać.

Son - Goku
21-06-11, 20:02
dziękuję kolego.

Znalazłem tą linkę, odczepiłem i dźwignie dałem na 2-gą stronę.

Jest zimne powietrze.

Lecz niestety pokrętło nie działa, coś tam szwankuje.

Dextero
21-06-11, 20:21
Musisz rozkręcić panel regulacji temperatury i zobaczyć co się stało. Tu masz początek http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?30375-D14A8-MB2-by-MikeFoto&p=652212#post652212 Później o ile pamiętam, odkręcasz 4 śruby po bokach, a następnie same pokrętła chyba od dołu kluczem torx.