Zobacz pełną wersję : jest iskra, dochodzi paliwo ale nie odpala ;/
gonzo_mati
22-03-07, 15:39
czesc. potrzebuje pomocy. szukalem o tym ale nie bylo nigdzie. jechalem z bydgoszczy do domu i w bialych blotach stanal ( jechalem na gazie i on czasami przerywal, ale to tak mialem od poczatku jak go kupilem. i teraz tez tak bylo ze zaczal przerywac i nagle silnik sie wylaczyl i juz nie chce odpalic. mam nowa cewke, kable i swiece. jest iskra i paliwo. to jest automat i nie moge zaciagnac. co moze byc ?? samochod kreci normalnie ale nie moze odpalic. mial ktos cos takiego. jakby co prosze o kontakt na 503 984 199. z gory dziekuje
zapomnialem to jest honda civic 1,5 90 km 92 rok (zaba)
Sprawdziles to ze jest paliwo i iskra czy tylko tak piszesz bo myslisz ze jest??
Jesli faktycznie jest paliwo i iska to pozostaje sprawdzić rozrząd, moze pasek Ci strzelił?
upewnij sie czy jest iskra. Jesli nie ma to: cewka, aparat zaplonowy etc.
:kirczak:
Albo źle ustawiony zapłon.
gonzo_mati
23-03-07, 16:41
ok dobra to byl rozrzad ale teraz po wymianie rozrzadu silnik wogole nie odpala. jak przekreca kluczyk to nic nie chodzi. nie slychac zeby silnik pracowal
a ja napisze tak ;] zdejmij kopulke i przeczysc jej styki od srodka wraz z palcem potem zamontuj i odpalaj ja tak mialem tez ze mi przerywalo i silnik zgasl nie wiedizalem co to mechanik wyminil filtr paliwa odrazu wymienil pasek i nadal nie zapalal a ja przeczyscilem ten element i odpalil od pierwszego kopniecia :)
ps. sprawdz akumulator :) i ogolnie przewody podlaczone do silnika czy wszystkie sa podlaczone
a ja napisze tak ;] zdejmij kopulke i przeczysc jej styki od srodka wraz z palcem potem zamontuj i odpalaj ja tak mialem tez ze mi przerywalo i silnik zgasl nie wiedizalem co to mechanik wyminil filtr paliwa odrazu wymienil pasek i nadal nie zapalal a ja przeczyscilem ten element i odpalil od pierwszego kopniecia :)
ps. sprawdz akumulator :) i ogolnie przewody podlaczone do silnika czy wszystkie sa podlaczone
ale co ty tu piszesz o stykach w kopułce jak mu nawet rozrusznik nie kreci!
Kontrolki na desce sie zapalaja? Immobilizer jakisz masz?
podepne się pod temat...:) opcja szukaj mi nie pomogła... Znajomy pytal mnie o kolejność zapłonu, to jest związane ze świecami czy coś takiego... hmm:)
Znacie może odpowiedź na to pytanie? Honda Civic d15b2
Pozdrawiam!
[ Dodano: Nie 25 Mar, 2007 ]
nie kłopoczcie sie:) znalazłem:) 1-3-4-2 pozdrawiam!