Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : szarpie i przerywa na wolnych obrotach !

nostro
19-06-11, 21:48
Po swapowaniu d16z6 do ed9 trafiłem na taki problem, samochód (gdy zimny) odpala i słychać że nierówno pracuje ale w miare dobrze wkręca się na obroty, po rozgrzaniu strasznie nierówno chodzi, i do 2 tys łapie zamułe, przerywa i szarpie, czasami nawet zgaśnie. aparat przeczyszczony i sprawdzony, kable też, świece powykręcane i poustawiane, pali na 4 gary. na wyższych obrotach jest chyba wszystko ok.

MeLLooN
20-06-11, 13:28
Po swapowaniu d16z6 do ed9 trafiłem na taki problem, samochód (gdy zimny) odpala i słychać że nierówno pracuje ale w miare dobrze wkręca się na obroty, po rozgrzaniu strasznie nierówno chodzi, i do 2 tys łapie zamułe, przerywa i szarpie, czasami nawet zgaśnie. aparat przeczyszczony i sprawdzony, kable też, świece powykręcane i poustawiane, pali na 4 gary. na wyższych obrotach jest chyba wszystko ok.

A błędy ci jakieś pokazuje?? Może być sonda , wtryski, ustawienie zapłonu.

subbug
28-07-11, 11:00
A błędy ci jakieś pokazuje?? Może być sonda , wtryski, ustawienie zapłonu.
Może być to również nieprawidłowo ustawiony luz zaworowy. Można też dla pewności wymienić filtr paliwa i powietrza.

dEboo
28-07-11, 13:53
sprawdz map sensor, może się uszkodził i szcza paliwem, ja miałem kiedys w d15b2 identyczne objawy, wymiana na 2 map sensor pomogła.

d15b7hal
25-08-11, 19:12
ja wymieniłem przy takim problemie sonde i kata usunołem i jest git