Zobacz pełną wersję : Zmiana Vgen na VI gen. Warto?
vnv_nation
19-06-11, 16:39
Maly dylemat. Jezdze teraz honda Vgen d15b2, mam zalozony gaz wiec tanio sie jezdzi, wersja lsi czyli elektryka szyber itd.. no i tak sie zastanawiam czy warto zmieniac ta honde na mlodszy model? Jest duzy przeskok w komforcie itd? Czy niewarto i lepiej dozbierac kasy na cos innego?
a czego oczekujesz ze chcesz zmieniac? Psuje Ci sie 5gen? Ruda go zjada?
Na poczatku roku zmieniłem d13b2 5g na d15z6 6gen. Poprostu nie opłacało mi sie robic 1.3 a progi i blenda juz wymagały wizyty u blacharza. Poza tym to była goła wersja.
Ze zmiany jestem bardzo zadowolony. Wydaje sie ze w 6gen jest ciut wiecej miejsca w srodku. Teraz mam pełną elektryke no i 114km a 75km tez robi różnice.
Jesli nic ci sie nie dzieje z Twoim d15b2 a masz zamienic na d14 i władowac jeszcze kase w paski,oleje itp to nie widze sensu. Chyba ze chcesz cos mocniejszego...
vnv_nation
19-06-11, 17:21
Nie psuje sie, nie bierze oleju itd, a ruda.. hm no troche je :) ale to nie jest argument do tego zeby zmieniac auto. Chcialem cos z klima przede wszystkim, no i cos troche bardziej komfortowego.. dlatego sie zastanawiam czy oplaca sie taka zmiana czy na dluzsza mete nie zauwazylbym wiekszej roznicy. Cos mocniejszego hm raczej chyba i tak kupujac 6gen celowalbym w 1.4 bo jest ich po prostu duzo i latwiej znalezc zadbany egzemplarz.
Podobny temat: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?112282-V-czy-VI
vnv_nation
19-06-11, 17:44
Ok dzieki. Poczytalem co mialem poczytac i zostane czy swojej hondzie, a jak cos wiecej sie odlozy to jakiegos accorda poszukam.