Zobacz pełną wersję : Wlewy pod maską .
Witam . Moja Hania Coupe VI gen . Otworzyłem maske i zszokowałem sie ,że tyle tych wlewów jest :P .. Może ktoś opisać po kolei na zdjęciu co do czego ?? :) pozdrawiam :D
wlew? chodzi Ci o zbiorniczki plynu hamulcowego plynu do ukladu skrzyni biegów, zbiorniczka od wspomagania , plynu do spryskiwaczy, oleju na pokrywie zaworów
Witam . Moja Hania Coupe VI gen . Otworzyłem maske i zszokowałem sie ,że tyle tych wlewów jest :P .. Może ktoś opisać po kolei na zdjęciu co do czego ?? :) pozdrawiam :D
O boże. Najpierw polecam zdać prawko - tam tego uczą. Potem zaczniemy od rozmieszczenia pedałów: od lewej licząc jest to sprzęgło, hamulec, pedał przyspieszenia. Nad nimi jest kierownica. Kręcąc nią w lewo samochód skręca w lewo, kręcąc w prawo auto z kolei skręca w prawo. Ważne jest, aby korzystać z tej funkcji jedynie, gdy samochód się toczy/jedzie. Kręcenie w miejscu niestety nie wpłynie na zmianę ustawienia auta jak w czołgu.
Ewentualnie jeszcze. Ta dziurka przy klamce w drzwiach służy do otwierania drzwi z kluczyka (to to, czym się odpala auto).
vnv_nation
19-06-11, 17:24
Ja mam jeszcze mala dziure w progu, wiec nie wiem czy to tez sie liczy jako wlew i mam to opisac?
Kontynuuję: Czytając ten temat mam polew:D a więc mamy już wlew, wylew i polew.
Nie róbcie ze mnie głupka , prawko zdałem 2 lata temu . W punto były trzy zbiorniczki a tam jest ze 6 o ile pamiętam . Wiem co do czego służy, ale wole zapytać żeby mieć pewność . Kto pyta nie błądzi .. Ale dzięki za pomoc . pozdro .
Masz nauczkę na przyszłość. To forum nie jest przyjazne dla świeżych user-ów. co byś nie napisał zawsze mają polewke :D
więc tak patrząc na silnik po prawej na podszybiu masz dwa zbiorniczki: prawy to układ sprzęgła,lewy to hamulce. Na pokrywie zaworów masz wlew oleju, obok prawego kolana masz zbiorniczek płynu spryskiwaczy oraz zbiorniczek wspomagania kierownicy. Przy lewy kolanie masz wlew płynu do chłodnicy i obok zbiorniczek wyrównawczy.
http://img32.imageshack.us/img32/1492/16643402626.jpg
Na szybko zaznaczyłem więc mam nadziej, że się nie pomyliłem.
Jak ja kocham to forum, loża szyderców :D
Opisz jeszcze tą kierownicę.
kierownice jak kierownice ale kto był by w stanie objaśnić panel z nawiewami tam jest tyle tych przycisków i różnych nie zrozumiałych obrazków
Jeszcze jak się pociągnie taką wajchę małą przy progu to się otwiera taki kwadracik w karoserii i tam jest tak zwany wlew właściwy
O boże. Najpierw polecam zdać prawko - tam tego uczą. Potem zaczniemy od rozmieszczenia pedałów: od lewej licząc jest to sprzęgło, hamulec, pedał przyspieszenia. Nad nimi jest kierownica. Kręcąc nią w lewo samochód skręca w lewo, kręcąc w prawo auto z kolei skręca w prawo. Ważne jest, aby korzystać z tej funkcji jedynie, gdy samochód się toczy/jedzie. Kręcenie w miejscu niestety nie wpłynie na zmianę ustawienia auta jak w czołgu.
Ewentualnie jeszcze. Ta dziurka przy klamce w drzwiach służy do otwierania drzwi z kluczyka (to to, czym się odpala auto).
thx man !
W ten kwadracik z boku w karoserii to czasem sobie wleję jak nie mam drzewka w pobliżu :p
Nie róbcie ze mnie głupka
Ale o co chodzi:confused:
:p
Ale nikt nie robi :-) To tak samo z siebie wyszło :-P
uwielbiam takie tematy. rozbrajają mnie. Jeszcze nikt nie napisał gdzie jest przycisk od hamowania silnikiem :p
niestety ale każdy kto piszę musi brać pewien margines na wypowiedzi. w końcu to forum :)
Opisz jeszcze tą kierownicę.
kiera bez poduszki ma klakson na środku a z SRS ma dwa guziki po bokach. Czasem jest obszyta skórą ale z reguły jest wytarta i wygląda jak sto nieszczęść
vnv_nation
20-06-11, 21:16
Opisalbym tez dziure w moim progu gdyby nie to ze jest to wylew, a nie chce robic offtopu. Zaczekam moze kolega zalozy nowy watek o wylewach to wtedy opowiem ;)
Dzięki , tak myślałem :D
PS. To ładny polew mieliście .. ;p
Dwa posty na 19 wszystkich były odpowiedzią na Twoje pytanie więc nie jest źle ;)
Dzięki , tak myślałem :D
Bo my lubimy pomagać, ale nie wyręczać ;) Trzeba czasem samemu poszukać ;)