Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dystanse do 6gen HB...

mclimak
21-03-07, 18:15
Hejka,
zgodnie z opisem, mam Helixy 165 i chcialem do 6gen HB kupic dystanse i tu sie zaczyna problem. W arch znalazlem ze np dystanse z www.dystanse.pl lub z www.powe.pl pasuja idealnie do 5gena (maja 4 dziury na mocowanie do drzwi) natomiast nie pasuja za bardzo do 6gena HB ktory po pierwsze ma nie 4 a 3 otwory z czego jeden jest w dystansie nie w tym miejscu i trza rzezbic... Pytanie, wie ktos gdzie moge kupic gotowe pod moje autko dystanse z impregnatem itd? Jak nie ma to moze ktos ma info kto robi takie z civicklub'u?
pozdro

emg
21-03-07, 18:41
tam wystarczą pierścienie, ale trzeba ciąć tapicerkę, żeby było ok

mclimak
21-03-07, 23:52
hmmm o tapicerce i montowaniu juz wiem ale wszyscy w arch pisali o dystansach, czy roznica miedzy pierscieniem a dystansem jest taka ze pierscien nie ma zrobinych dziur na zamontowanie w drzwi i samemu sie je robi? to zauwazylem porownujac oba produkty na www.powe.pl a moze sie myle? jest jakas roznica miedzy dystansem a pierscieniem? Nikt z uzytkownikow nie robi takich dystansow/pierscieni na zamowienie? Bo nie wiem ktore pierscienie wybrac np z www.powe.pl : 18mm, 18mm waski, 28 mm, 28 mm waski, czy 8 mmm...

E57
22-03-07, 08:45
ja bym wziął 18mm. ten 18mm wąski wydaje mi się za wąski trochę ;) a widziałeś na stronie powe dystanse do civica ? i opis :
Dystans z MDFu do Hondy Civic (od 92-95r i 95-99r nie pasuje do EJ9 do tej wersji mamy inny dystans).
Pisałeś może do nich maila, czy mają do EJ9 (EK3 przecież ma takie same drzwi) ? Jak mają to niech Ci wyślą jakieś foto i się sprawa wyjaśni :) możliwe, że zrobili jakąś drugą wersje, bo jak ja od nich kupowałem i mi nie pasowały, to proponowali żebym im wysłał zdjęcie drzwi, boczka i wszystkie wymiary to mi zrobią nowe... ogólnie porządna firma ;) wtedy nie skorzystałem z ich propozycji i sam powycinałem :d jak będziesz miał czasu chwile to też spróbuj wyciąć z mdf'u, wtedy napewno będą pasowały :brawo:

rodzyneck
22-03-07, 11:36
E57, pisałem do powe w tej sprawie, oto odpowiedź:

"Cena 24zł link do opisu montażu
http://www.audiotuning.pl/car-audio,civic.html "

Chyba same pierścienie po prostu wystarczają :)

mclimak
22-03-07, 16:37
heh na www.powe.pl widzialem info ze inne sa pierscienie do EJ9 ale nie mialem wiedzy ze drzwi EK3 i EJ9 sa takie same :D Jezeli tak to faktycznie nie ma problemu i zamawiam :) tylko prosze o info ze na pewno te beda pasowaly :) Wezme te 18 jak radzi kolega tylko nie dostalem info, czym sie rozni dystans MDF od pierscienia MDF? na powe to osobne produkty a wedlug mnie to chyba to samo?
Napisalem do powe czy maja dystane do mojego autka i dostalem info bym im wyslal stary to zrobia na jego podstawie nowe :D tylko ja nie mam zadnego i kolko sie zamknelo :D Ale ok, jezeli drzwi EJ9 i EK3 to to samo to bede zamawial :)

rodzyneck
22-03-07, 17:46
mclimak, może źle rozumuję, ale wg mnie "dystans" ma "uszy" - mocowania które pasują do seryjnych otworów... "pierścień" to sam pierścień ;)

mclimak
23-03-07, 00:15
heh czyli rozumiem ze kupie taki pierscien i musze robic sam w nim dziury aby go zamontowac w drzwiach? A dystans ma juz zrobine takie dziury, lecz nie ma dystansow do EK3 a jedynie pierscienie bo tam jest taki nietypowy montaz?

[ Dodano: Pią 23 Mar, 2007 ]
moze mnie ktos upewnic ze dystanse z powe robone do EJ9 pasuja na 100% do EK3?