Zobacz pełną wersję : Światła do jazdy dziennej - 4D Comfort
Witam wszystkich.
Jak wiemy 4D Comfort nie ma z przodu lapm przeciwmgielnych tylko zaślepki.
Zastanawiam się nad założeniem w tym miejscu lamp do jazy dziennej, chciałbym jednak żeby to ładnie wyglądało i było zgodne z prawem. Czy ktoś może robił coś takiego?
Macie może namiar na jakieś takie lampy. Wiem że Hella takie produkuje. Wiecie może czy udałoby się je tam zainstalować, i czy musi to robić ASO Hondy żeby nie stracić gwarancji?
Pozdrawiam
po pierwsze sprawdź czy nieoryginalne światła będą pasowały i ładnie wyglądały... bo jak bedą źle spasowane to może byc lipa...
po drugie zadzwon do ASO Hondy i zapytaj sie jak jest z gwarancją... ale pewnie ci powiedzą ż emusi to byc ASO, bo inaczej nie biora odpowiedzialności za źle założone światła i tyle...
widziałem w którejś z gazet gdzie można zgodnie z prawem założyć takie światła-krótko mówiąc nie ma dużego wyboru: skrajne, zewnętrzne krawędzie lusterek, środkowy pas w pokrywie silnika,we wlocie powietrza między reflektorami (na ich poziomie), pod tablicą rejestacyjną (nie przekraczając jej długości).Uśmiałem sie do rozpuku :brawo2: Powinieneś znaleźć coś na ten temat tu: http://www.v10.pl/prawo/Kodeks,drogowy,-,Kodeks,Ruchu,Drogowego,2.html
[ Dodano: Nie 29 Lip, 2007 ]
w miejscu przeznaczonym na halogeny NIE WOLNO
Witam
Kombinuje zamontowac takie światełka tylko nie w miejscu halogenów ( bo sa ) , tylko coś w rodzaju listwy . W Audi jest taki patent tylko ze raz sa integralna częścia reflektora i dwa sa na sztywnej listwie ( w przypadku demontażu z lampy ).
Znalazłem takie diody :
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=420307852
Jest jeden kwas :(
Nie ma specjalnie miejsca gdzie je zamontowac do Civica po 2006 r
iced_devil
24-08-08, 17:28
można założyć lampy i zderzak z wersji amerykanckiej, która posiada światła do jazdy dziennej w reflektorze ;) ale to chyba drogi interes wyjdzie, choć przy takim kursie dolara....
browocofil
24-08-08, 22:13
Pozwolę sobie na mały OT. Po co komu właściwie światła do jazdy dziennej? (poza tym, że autka z linka wklejonego przez marcooooo fajnie wyglądają). Co szkodzi, żeby jeździć na krótkich? Spalanie? -przecież w samochodzie z silnikiem większym od 126p jest niezauważalne. Zużycie żarówek - po to są, żeby się zużywać. Chyba, że w przypadku ksenonów sprawy mają się inaczej - tu nie mam żadnego doświadczenia.