Zobacz pełną wersję : Pęknięty kolektor
witam posiadam d15b7 z głowicą d16z6 auto bardzo osłabło czy może to być spowodowane przedmuchem na kolektorze? Dosyć spore pęknięcie.
Starstruck
18-06-11, 15:10
Jak najbardziej :). Układ wydechowy rozpręża się przy takim pęknięciu.
Dzięki wielkie bo nie wiem czy wymienić czy pospawać ale raczej wymienie pozdrawiam
seryjne kolektory D16Z6 mają to do siebie, że lubią pękać
e tam;) to ze kolektor pęknie to przypadek jeden na pincet tysięcy milonów przypadków :D a w wiekszości jest to spowodowne błedem w sztuce :P
seryjne kolektory D16Z6 mają to do siebie, że lubią pękać
W 4-2-1 Supersprinta też dziury się robią. Niekoniecznie same z siebie bo czasem się przyora od dołu :)
wtedy migomat w łapę i spawać trzeba...mój został tak potraktowany i już pół roku z głowy
hola hola mówimy o ssącym czy wydechowym ?:D
ja piszę o wydechu i o taki kolektor chodziło też ran2001
a widziałeś żeby komuś pękł ssący :)
Pewnie :) Jak prawa podłużnica przesunęła cały silnik to ssak oparł się o serwo i pękł
hehe dobre, co do pękania od błędów w sztuce to się nie zgodzę bo dużo oem kolektorów pęka przed łączeniem 4 w 2 :(
Zgadza się. Przed obecnym ebay-em miałem dwa kolektory od z6 i obydwa pękły pod ta tylna osłoną. Bez zdjęcia kolektora ciężkie do zlokalizowania
Problem jest taki, że spawy szybko rdza znajda. Miałem spawany wydech bo przelatując przez torowisko spaw pękł i właśnie po swawach rdzewieje.
a widziałeś żeby komuś pękł ssący
owszem widziałem pekniety ssacy
no dokladnie chodziło mi o wydechowy:) no właśnie ten seryjny z6 pękł dosyć bardzo i bardzo dmucha do tego chamski dzwięk. No i wydaje mi się, że przez to jest słabszy dużo.
Tak trzeba będzie zrobić:p
Starstruck
20-06-11, 16:41
Albo kup inny. Sam kolektor nie jest drogi, tylko w zestawie z dwururką drożej kosztuje :). A ty dwururkę masz ok, rozkręcić to, dać nowe uszczelki na łączeniach i już :)
Wiesz myślę, że da rade go pospawać on jest tylko pęknięty dziury nie ma wiec może to bedzie miało jakiś sens. a jak nie zda egzaminu to sie wymieni:)
Jak będziesz spawać migiem żeliwo to uważa aby dziur nie wytopić
mi wujaszek, który z metalu cuda spawa spawał żeliwny kolektor z d16z6. Powiedzial jakie elektrody kupić do żeliwa i zespawał. W miejscu spawu nic nie puszcza
A jak jest z wytrzymałością tych ebayowych chińskich kolektorów 4-2-1 ? Dają rade?
jednak okazało się, że ten kolektor nie jest seryjny z z6 tylko ebayowy czyli jest z kwasu? tak? da sie pospawać zwykłym migiem?