Zobacz pełną wersję : przycina sie po odpaleniu 3-4 sekundy
palermo444
18-06-11, 14:27
Jak odpale to przez 3 sekundy silnik chodzi nierowno tak jak by sie wtrysk wieszal albo co nie wiem co to moze byc kable i swiece byly wiemienione swieca byla zaolejona ale teraz po wymianie dalej to jest i to na cieplym silniku na zimnym mniej :(:(:(:(
vnv_nation
18-06-11, 15:22
swieca byla zaolejona
A to ci nie dalo nic do myslenia? Ile ci to oleju bierze?
palermo444
18-06-11, 19:26
Wlasnie ze nic nie bierze oleju
A dwa ze byla zaolejona pd strony kabla nie elektrody
palermo444
20-06-11, 15:31
czy zaolejony gwint swiecy tez moze powodowac przerywanie ?
aparat wilgoć może przepuszczać. Olej bardzo źle wpływa na gumę, mogło podniszczyć przewód zapłonowy.
palermo444
20-06-11, 18:12
aparat wilgoć może przepuszczać. Olej bardzo źle wpływa na gumę, mogło podniszczyć przewód zapłonowy.
kable swiece kopulka i palec sa nowe :P
Cewka, moduł też? :) Chociaż one jak padają to raczej po całości. Sprawdziłeś czy występuje brak iskry czy paliwa?
palermo444
20-06-11, 20:40
Cewka, moduł też? :) Chociaż one jak padają to raczej po całości. Sprawdziłeś czy występuje brak iskry czy paliwa?
ja tam moze myslalem ze to wtrysk ktorys sie przycina bo jak przegazuje bo przestaje a potem juz chodzi idealnie rowno podczas jazdy zaadnych objawow tylko przy tym odpalaniu
Wtryski raczej się nie przycinają w ten sposób. Sprawdź czy jest iskra od początku. Ja nadal ją podejrzewam, bo u mnie to występowało.
palermo444
20-06-11, 20:59
z tym ze tak jest jak postoi jak juz raz zapale i zgasze to potem odrazu jest ok ............ hmmm moze cewka
tak jak pisalem tylko cewka nie wymieniona jeszcze a kable swiece kopulka palec wszystko nowe swiece nie zaolejone ..... zostala tylko ta cewka i ewentualnie cos z podawaniem paliwa ale to by przerywalo podczas pracy silnika a nie podczas rozruchu
palermo444
21-06-11, 22:06
cewka wymieniona problem nadal sie powtarza ............ gdzie teraz szukac ? :(:(:(:(:(
palec kable kopulka i cewka to do tej pory wymienilem i dalej im dluzej postoi to gorzej sie odpala dzis juz nie moglem zapalis wogole przez chwile .......... jak odpale to juz chodzi idealnie podczas jazdy rowniez wszystko super
pobaw się troche zapłonem ;] xD wiem wiem robie się nudny z tym ale na razie chyba Ci nic innego nie zostało ;]
spróbuj przyśpieszyć go trochę czyli obrócić aparatem w lewo
a jak nie zadziała to odwrotnie :D tylko zaznacz poczatkową pozycję
palermo444
01-07-11, 13:05
podejrzewam ze go zalewa prawdopodobnie moze olej albo plyn chlodniczy albo paliwo ........ chyba sie nie obejdzie bez zrzucenia glowicy i zajrzenia do srodka
palermo444, bez przesady ;) Temat się trochę już podstarzał, ale czy użytkownik rozwiązał problem? ;)
palermo444
01-07-11, 13:22
palermo444, bez przesady ;) Temat się trochę już podstarzał, ale czy użytkownik rozwiązał problem? ;)
przeciez to ja zalozylem ten temat i wcale problem nie jest rozwiazany
Oj, nie zauważyłem :) Postaraj się podmienić wtryski, wykombinuj wszystko co możliwe zanim zrzucisz głowicę.
palermo444
01-07-11, 13:46
mi się wydaje ze to nie wtrysk ......... tak się dzieje tylko auto postoi a jak za pale i się przegryzie (trochę dymku poleci z rury ale dosłownie przez 2 sekundy) ..... to potem za każdym następnym razem pali od kopa i chodzi równiuteńko........
Zdejmij pokrywę i pokręć silnikiem, zobacz czy zaworki się wszystkie tak samo otwierają i zamykają.
Jeżeli podejrzewasz wtrysk to dolej do benzyny dodatku STP do czyszczenia wtrysków, mi pomogło i wtryski się ładnie wyciszyły po tym :cool:
palermo444
07-07-11, 15:01
Juz jest zalany pierwszy i czwarty cylinder plynem chlodniczym
Glowica byla tak lekko dokrecona szkoda gadac wiem kto mi to tak spartolil i sie do niego przejade
UU :( jak już któryś raz z kolei używane te same śruby to pasowałoby wymienić.
Ups. Winduj pieniążki od tej osoby ;)