PDA

Zobacz pełną wersję : korek wlewu oleju

MR_[B]
18-06-11, 11:59
Witam.

Szukałem na forum ale nie znalazłem więc postanowiłem założyć nowy temat z nadzieją że nie zostanę zlinczowany :cool:

w okolicy wlewu oleju jest mokry, od oleju. Nie jest to spowodowane dolewką ponieważ po dolewce wytarłem dokładnie to miejsce (wcześniejsze przypuszczenia). Czy jest to możliwe że uszczelka (jeśli w ogóle tam jakaś jest) w korku po prostu nie spełnia swoich właściwości i przepuszcza olej ? na pokrywę

Pozdrawiam

Budziniak
18-06-11, 13:25
możliwe jeżeli tam jest.
załóż na gwint korka kawałek torebki foliowej i przykręć go z tą folią....powinno przestać się pocić

MR_[B]
18-06-11, 14:22
dzięki!
masz racje w sumie nie pomyślałem o tym rodzaju uszczelnienia :)

Nemereth
18-06-11, 18:42
załóż na gwint korka kawałek torebki foliowej i przykręć go z tą folią
To nie popłynie i nie przytka się na filtrze?

Budziniak
18-06-11, 21:41
Folia utonie bo pływać nie umie :D

Marcin jak chcesz to znajdę taki korek w warsztacie i Ci kopsne. Zielonka nie jest daleko :)

MR_[B]
18-06-11, 23:21
Ooo było by miło :), bo pod moim korkiem wydaje się jak by nic nie było co przypomina uszczelki
w takim razie czekam na konkrety Rafał myślę że się dogadamy ;)

P.S
foli nie zapodałem, bo tak mocno przykręciłem korek że nie mogę teraz odkręcić :) wiec sobie darowałem

lozek
19-06-11, 00:11
w korku normalnie jest uszczelka - wiem bo mi ostatnio wypadla i ja wkładałem spowrotem :)

pzm
21-06-11, 10:47
Folia utonie bo pływać nie umie :D

Marcin jak chcesz to znajdę taki korek w warsztacie i Ci kopsne. Zielonka nie jest daleko :)

Budzik, myślałby kto, że taki pomocny jesteś :D
To skoro już tak rozrzucasz dobre rady i służysz pomocną ręką to ja potrzebuje kompana do polerki rantów :D

Nemereth
21-06-11, 12:29
kompana do polerki rantów
A jest tam co polerować? :PP

Budziniak
21-06-11, 19:30
kompana do polerki rantów
załatw ramkę L&M i możemy polerować. Jestem 3 tydzień na bezrobociu i *******ce dostaję z nudów. jak by co PW :o

pzm
24-06-11, 22:20
A jest tam co polerować? :PP

Jest dużoooo rantu do polerki :P

Nemereth
24-06-11, 23:11
Jak sam rant został to ja bym już na złom odstawił ;P

pzm
28-06-11, 01:29
Jeszcze byś za takimi felgami zaskomlał