Zobacz pełną wersję : korek wlewu oleju
Witam.
Szukałem na forum ale nie znalazłem więc postanowiłem założyć nowy temat z nadzieją że nie zostanę zlinczowany :cool:
w okolicy wlewu oleju jest mokry, od oleju. Nie jest to spowodowane dolewką ponieważ po dolewce wytarłem dokładnie to miejsce (wcześniejsze przypuszczenia). Czy jest to możliwe że uszczelka (jeśli w ogóle tam jakaś jest) w korku po prostu nie spełnia swoich właściwości i przepuszcza olej ? na pokrywę
Pozdrawiam
możliwe jeżeli tam jest.
załóż na gwint korka kawałek torebki foliowej i przykręć go z tą folią....powinno przestać się pocić
dzięki!
masz racje w sumie nie pomyślałem o tym rodzaju uszczelnienia :)
załóż na gwint korka kawałek torebki foliowej i przykręć go z tą folią
To nie popłynie i nie przytka się na filtrze?
Folia utonie bo pływać nie umie :D
Marcin jak chcesz to znajdę taki korek w warsztacie i Ci kopsne. Zielonka nie jest daleko :)
Ooo było by miło :), bo pod moim korkiem wydaje się jak by nic nie było co przypomina uszczelki
w takim razie czekam na konkrety Rafał myślę że się dogadamy ;)
P.S
foli nie zapodałem, bo tak mocno przykręciłem korek że nie mogę teraz odkręcić :) wiec sobie darowałem
w korku normalnie jest uszczelka - wiem bo mi ostatnio wypadla i ja wkładałem spowrotem :)
Folia utonie bo pływać nie umie :D
Marcin jak chcesz to znajdę taki korek w warsztacie i Ci kopsne. Zielonka nie jest daleko :)
Budzik, myślałby kto, że taki pomocny jesteś :D
To skoro już tak rozrzucasz dobre rady i służysz pomocną ręką to ja potrzebuje kompana do polerki rantów :D
kompana do polerki rantów
A jest tam co polerować? :PP
kompana do polerki rantów
załatw ramkę L&M i możemy polerować. Jestem 3 tydzień na bezrobociu i *******ce dostaję z nudów. jak by co PW :o
A jest tam co polerować? :PP
Jest dużoooo rantu do polerki :P
Jak sam rant został to ja bym już na złom odstawił ;P
Jeszcze byś za takimi felgami zaskomlał