Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Audio w Coupe V gen

Seth
20-03-07, 23:36
Witam :]

Jak w temacie. Mam zamiar cos ciekawego stworzyc :]

Do dysozycji mam jak narazie :

Radyjko panasonic cqc 1311 czy cos w tym stylu :]

Glosniki - JBL ( i tutaj trzeba odznaczyc pole "chyba" ) GTO - nr. nie pamietam - 20cm, srednie + wysokie - chyba :] - jutro napisze dokladnie jakie to ma oznaczenie.

Wzmacniacz: Quadral traffic Joy a 400

Kasa: okolo 600zl

Planowane:
kpl. PowerBass S-6C - mam zamiar kupic jutro, ale poczekam na opinie - jak narazie naczytalem sie ze dobra sprawa :}
do tego jakies maty wygluszajace - i tutaj prosze o jakis link do aukcji, gdzie pewnie, dobrze i tanio mozna takie cos kupic :] prosze rowniez o tutorial, jezeli ktos ma to pod reka, poniewaz ja za bardzo niewiem jak sie do tego zabrac :]

kable - w jakie sie zaopatrzyc, aby uzyskac lepszy efekt :]

Jezeli cos przeoczylem, to prosze mnie uzupelnic, lub zasugerowac jakies zmiany :]

ps. jak narazie myslalem aby wszystko podlaczyc nastepujaco:

pod radio glosniczki PB, pod wzmacniacz gto. tyle ze jedna sprawa - na polce tylniej mam miejsce na ( chyba ) standardowe? 16stki. jak juz pisalem te jbl sa 20cm i troszeczke to nie pasuje. Niechcialbym za bardzo w tym mieszac, dlatego tez chcialbym cos ciekawego zakupic. niewiem tylko czy kupowac rowniez scalony glosnik srednio (?) + wysoko tonowy, czy np jakies niskotonowki?

Prosze o porady :}

Dziekuje z gory i pozdrawiam :D

:hinczyk:

mEjdej
21-03-07, 08:47
...jak juz kupujesz, to separowane zestawy

...maty miekkie:
... http://www.allegro.pl/item175483243__maty_wygluszajace_miekkie_bitumiczn e_warszawa.html

...maty twarde:
... http://www.allegro.pl/item175485734_app_maty_wygluszajace_bitumiczne_twa rde_warszawa.html

Seth
21-03-07, 09:40
ok, dzieki :]

Tutorial i maty juz mam :]

teraz tylko co sadzicie o tym sprzecie :] :hinczyk:

Bono
21-03-07, 09:48
ja mam w tylnej półce 20 cm blaupkty, grają ok, ale trzeba półke matami wygłuszyć.

MartinS
21-03-07, 12:17
system przedni tylko podpiety pod wzmaka + ew bas z tyłu i wszystko.....to bys wiedział co ludzie radzą na forum gdybys rpzeczytal kilka tematów...

Seth
21-03-07, 13:03
PB kupione, teraz tylko dystanse i zamowic maty :]

ps. glosniczki to JBL GTO 803

pozdrawiam

majdan
21-03-07, 14:37
Seth - nie pytaj o takie rzeczy. Co kraj to obyczaj - co doradca - to inna rada.
Miałem podobny dylemat co Ty.

Zamontowałem w półce dwa jajka 6x9" 3 drożne do 300W (RMS 90W) (MAC AUDIO - firma niemiecka), glosniki sa przykrecone od dołu a półka jest obita materiałem do obicia kolumn (zeby mi nikt szyby nie wybił i nie wyciągną półki). Bagażnik robi prawie za tubę - świetna akustyka. A półka wygląda fajnie.

Poprowadziłem kable 2x1,5 z radia LG 4x50W. Ale narazie tylko na tył.
W boczkach z przodu sa głośniki z rozpraszaczem.

GRA *****IŚ*IE. Zastanawaiałem sie nad wytłumieniem drzwi jeszcze tylko.

Dodam ze mam auto takie jak Twoje tylko ze nie coupe tylko hatchback.

Na koniec: na całośc wydałem 200 zł.
Ze wzmaczniacza zrezygnowałem, moze tylko sobie wytłumię drzwi tak pro`forma ;)

I w razie czego wymiana przednich głośników i kabelków do nich w przyszłości.

Wiecej do szczescia nie trzeba chyba ze chcesz sie lansowac.
Do sluchania - jest super!