Zobacz pełną wersję : Opuszczanie bocznych przednich szyb
Witam serdecznie wszystkich.
Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość . Mianowicie zostałem ostatnio posiadaczem fantastycznego samochodu jakim jest civic V gen w HB i mam takie pytanie czy szyby kierowcy i pasażera powinny opuszczać się do samego dołu aż znikną w drzwiach czy nie, bo u mnie nie chowają się tylko wystają ok 10 cm. Dodam że szybki mam manualnie otwierane. Szukałem podobnego tematu na forum, ale na żadnym nie znalazłem więc proszę o pomoc.
no nie bardzo normalne, powinna się prawie cała schować, może trybiki od szyby są jakoś dziwnie złożone, nie wiem jak to rozwiązać ale szukał bym tam
Powinny schować się całe. Pierwsza myśl - zdejmuj boczki i sprawdzaj mechanizm, może jakiś partacz zakładający alaram źle połozył kabel i pręży? Cholera wie - nie zdejmiesz to się nie dowiesz
Heh no to wygląda to dziwnie, bo zarówno z jednej jak i z drugiej szyba nie chowa się cała. No nic innego nie pozostaje jak rozbieranie boczków :p Dzięki za pomoc.
znam twoj problem z autopsji... glosniki masz pewnie z przodu wlozone...i szyba zejdzie max do wysokosci magnesu;) wyjmij glosniki i zobacz czy zejda do samego dolu ;) jesli tak to kup dystanse do glosnikow badz je wyjmij calkowicie:) daj znac czy pomoglo :)
A widzisz bynio86 możesz mieć rację bo głośniki z przodu są spore i mogą przeszkadzać . Jak to sprawdzę to dam znać :eek:
znam twoj problem z autopsji... glosniki masz pewnie z przodu wlozone...i szyba zejdzie max do wysokosci magnesu wyjmij glosniki i zobacz czy zejda do samego dolu jesli tak to kup dystanse do glosnikow badz je wyjmij calkowicie daj znac czy pomoglo
+1 na 100%, doswiadczylem juz tego w ed9, dołóz dystanse albo oem głosniki :)
No i koledzy mieliście rację zarówno bynio86 jak i kgawin - głośniki !jeszcze raz dzięki za podpowiedź , a dystansy nie mam jak założyć, bo są niefabryczne głośniki i nie pasują w dziury. Generalnie i tak ktoś je tak zamocował, że zaraz wypadną więc po prostu szukam nowych :cool:
vnv_nation
19-06-11, 16:42
M.in. po to wlasnie sa dystanse, nie musza wtedy glosniki pasowac w dziury.
Nie będę rozwijał tematu powiem tylko tak, że po pierwsze głośniki są beznadziejne, po drugie dziury są tak pomodzone, że żeby zrobić jakieś sensowne dystanse i żeby to się trzymało to kombinacji alpejskich by tu potrzeba więc po prostu wolę kupić jakiś sensowniejszy sprzęt i normalnie to spasować ...:cool: