PDA

Zobacz pełną wersję : Opuszczanie bocznych przednich szyb

Irass
17-06-11, 12:35
Witam serdecznie wszystkich.
Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość . Mianowicie zostałem ostatnio posiadaczem fantastycznego samochodu jakim jest civic V gen w HB i mam takie pytanie czy szyby kierowcy i pasażera powinny opuszczać się do samego dołu aż znikną w drzwiach czy nie, bo u mnie nie chowają się tylko wystają ok 10 cm. Dodam że szybki mam manualnie otwierane. Szukałem podobnego tematu na forum, ale na żadnym nie znalazłem więc proszę o pomoc.

urazman
17-06-11, 14:34
no nie bardzo normalne, powinna się prawie cała schować, może trybiki od szyby są jakoś dziwnie złożone, nie wiem jak to rozwiązać ale szukał bym tam

PlushaQ
17-06-11, 15:49
Powinny schować się całe. Pierwsza myśl - zdejmuj boczki i sprawdzaj mechanizm, może jakiś partacz zakładający alaram źle połozył kabel i pręży? Cholera wie - nie zdejmiesz to się nie dowiesz

Irass
17-06-11, 23:32
Heh no to wygląda to dziwnie, bo zarówno z jednej jak i z drugiej szyba nie chowa się cała. No nic innego nie pozostaje jak rozbieranie boczków :p Dzięki za pomoc.

bynio86
17-06-11, 23:42
znam twoj problem z autopsji... glosniki masz pewnie z przodu wlozone...i szyba zejdzie max do wysokosci magnesu;) wyjmij glosniki i zobacz czy zejda do samego dolu ;) jesli tak to kup dystanse do glosnikow badz je wyjmij calkowicie:) daj znac czy pomoglo :)

Irass
18-06-11, 10:39
A widzisz bynio86 możesz mieć rację bo głośniki z przodu są spore i mogą przeszkadzać . Jak to sprawdzę to dam znać :eek:

kgawin
18-06-11, 10:55
znam twoj problem z autopsji... glosniki masz pewnie z przodu wlozone...i szyba zejdzie max do wysokosci magnesu wyjmij glosniki i zobacz czy zejda do samego dolu jesli tak to kup dystanse do glosnikow badz je wyjmij calkowicie daj znac czy pomoglo
+1 na 100%, doswiadczylem juz tego w ed9, dołóz dystanse albo oem głosniki :)

Irass
19-06-11, 12:17
No i koledzy mieliście rację zarówno bynio86 jak i kgawin - głośniki !jeszcze raz dzięki za podpowiedź , a dystansy nie mam jak założyć, bo są niefabryczne głośniki i nie pasują w dziury. Generalnie i tak ktoś je tak zamocował, że zaraz wypadną więc po prostu szukam nowych :cool:

vnv_nation
19-06-11, 16:42
M.in. po to wlasnie sa dystanse, nie musza wtedy glosniki pasowac w dziury.

Irass
20-06-11, 11:21
Nie będę rozwijał tematu powiem tylko tak, że po pierwsze głośniki są beznadziejne, po drugie dziury są tak pomodzone, że żeby zrobić jakieś sensowne dystanse i żeby to się trzymało to kombinacji alpejskich by tu potrzeba więc po prostu wolę kupić jakiś sensowniejszy sprzęt i normalnie to spasować ...:cool: