Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tłumik od scigacza w civicu ??

ILT6AMOK9OTM
19-03-07, 22:08
robił juz zktos takie kombinacje chodzi mi o nie bardzo głosny wydech i zeby nie był basowy buracki tylko cos jak w f1 albo scigaczu taki wysoki dzwięk ?? zna sie ktos na takim czyms mozecie mi jakos doradzic jak zrobic fajny wydech orginalny ?? zeby moja hania nie chodzila jak golf III z tłumikiem super bass albo sie nie darła jak by za mna była krowa z siekierom midzy oczami..

Lcfr
19-03-07, 22:10
robił juz zktos takie kombinacje chodzi mi o nie bardzo głosny wydech i zeby nie był basowy buracki tylko cos jak w f1 albo scigaczu taki wysoki dzwięk ?? zna sie ktos na takim czyms mozecie mi jakos doradzic jak zrobic fajny wydech orginalny ?? zeby moja hania nie chodzila jak golf III z tłumikiem super bass albo sie nie darła jak by za mna była krowa z siekierom midzy oczami..

supersprint

ILT6AMOK9OTM
19-03-07, 22:17
supersprint hmm a te tłunieki przelotowe ?? ala mugen ??

Lcfr
19-03-07, 22:20
supersprint hmm a te tłunieki przelotowe ?? ala mugen ??

nie.....

StRz3cHu
19-03-07, 22:22
sadzeze taki tlumnik w civiku bedzie mogl konkurowac z wiejskim tjuningiem w Golfie III, wiec raczej bym sie zastanowil nad jakims oryginalnym SAMOCHODOWYM tlumniczkiem :)

ILT6AMOK9OTM
19-03-07, 22:31
hmm no własnie aa szkoda zepsuc styl ałtka :/ hmmm musze cos wymyslic

[ Dodano: Pon 19 Mar, 2007 ]
o tłumikach supersport ktos słyszał ?? z cmc automotive ??

aZZMo
20-03-07, 02:22
wydech od kolektora do konca zroob w jakiejs normalnej firmie tylko koncoowke kup ladna :)

MartinS
20-03-07, 08:25
Vass w delsolu miał chyba motocyklowy....

havok
20-03-07, 12:38
Żeby tak brzmiał, to musisz go jeszcze zakręcić do 18000 obrotów...

TENCIO
20-03-07, 13:00
co to jest "tłumnik" i do czego to słuzy???

btw wszystkie "a la mugeny" maja raczej basowe brzmienie

ILT6AMOK9OTM
20-03-07, 22:43
BOV to jest orginalne zaworek blow-off do turbiny i tak robi" psssk "przy zmianie biegu fajnie to parska(kreci mnie to) ale trzeba miec turbo :/ a wydech lepiej miec cichy z ładnym mruczeniem jak kocur :D nisz basowa wioske no chyba ze jakis fajny basik nie typowy :) ja narazie zostaje przy seri z pozadna koncówka wspawana od konca tłumika a nie taka krutka :) i czekam asz ktos znajdzie fajny patet na wydzior :)

sikor_85
20-03-07, 23:12
moj znajomy miał motocyklowy tłumik w preludzie 2.2 vtec IVgen chodził bardzo przyjemnie, nie było wieśniackiego pierdzenia, nie wystawały dwie wieśniackie końcówki spod zderzaka na 20cm a co najważniejsze jak siedziałes 10 godz za kółkiem to nie męczyło cie buczenie, bo w srodku nie było słychac jakbys po kamieniach przejechal i wydechy urwał
jeśli nie chcesz wiochy i chcesz miec przyjemny pomruk przy wyzszych obrotach to proponuje jakis sprtowy motocyklowy tlumiczek w aluminiowej obudowie, moze byc uzywka kupiona na jakiejs gieldzie motocyklowej za 200-300zł
napewno bedzie lepsze niz remusy, ultery itp
pozdrawiam

ILT6AMOK9OTM
21-03-07, 17:18
wielkie dzieki sikor_85 wlasnie chyba tak zrobie jak mowisz dokladnie mi chodzi o to co napisałeś wydech ma nie meczyc a byc orginalny i fajnie chodzic to jest to :je je je je : :je je je je : :je je je je : :victory: ... no i jednak sie do od scigi :) :agent: :agent: :aloha: