Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czyszczenie przepustnicy

pagg
14-06-11, 12:51
W civicu z silnikiem D16V1 ostatnio zawieszają się obroty tzn. wciskam sprzęgło i utrzymują sie tak ok 1400 obr/min pozniej ok 1000 i wkoncu tak ok 800, wyczytałem że może to być wina przepustnicy tzn. jej zabrudzenia. Dlatego mam takie pytanie jak wyczyścić i czym tą przepustnice?, czy trzeba ją wyjmować z auta czy można np. jakimś sprayem czy czymś ją potraktować? a moze to nie przepustnica ma ktoś inne pomysły co dolega mojej hondzie? może ma ktoś intsrukcje jak ogarnąc temat czyszczenia przpeustnicy...

booltazar
14-06-11, 14:17
..wystarczy wyjac filtr powietrza (cala puche) i masz dostep o przepustnicy, w moim automobilu mechanizator jakims sprayem tam piska i na jakis czas jest spokoj, rano przy starcie pierwsze uzycie pedala (ups słowo obrazliwe) tzn geja mam takie przyciecie, wiekszy opor, co do obrotow to moze byc przepustnica, kilka razy sie zdarzylo ze po czyszczeniu mialem wyzsze ok 1000 i nie spadaly po regulacji wrocilo do normy,
PS jaki spray nie wiem.

cvc d15
14-06-11, 16:47
polecam taki, osobiscie używam:
http://www.liqui-moly.pl/IT/ITdroselklapenreiniger.pdf

genior
14-06-11, 21:58
rano przy starcie pierwsze uzycie pedala (ups słowo obrazliwe) tzn geja mam takie przyciecie, wiekszy opor

tzn ze masz zle wyregulowane, ja mialem to samo, moj mech śrubką delikatnie "podbił" przepustnicę i jest git, od tamtej pory to przycięcie sie nie zdarzyło juz od ponad roku, samo czysczenie nie wystarczyło