Zobacz pełną wersję : iPhone w Hani?
czy ktos podłączał iPhone/iPod'a do Hani? Czy wystarczy ta przejściówka pod USB + kabel od iPhone'a czy jakiś specjalny kabelek by sterować muzyką?
Moja żona ma iPhona 2 gen i niestety system Civki nie widzi go ani nie ładuje. Pewnie to kwestia uaktualnienia oprogramowania w Applu.
Mój iPod spokojnie się loguje. To co Honda daje w zestawie + kabel ipodowy. Sterujesz jak odtwarzaniem płyty.
Moja żona ma iPhona 2 gen i niestety system Civki nie widzi go ani nie ładuje. Pewnie to kwestia uaktualnienia oprogramowania w Applu.
Mój iPod spokojnie się loguje. To co Honda daje w zestawie + kabel ipodowy. Sterujesz jak odtwarzaniem płyty.
czyli co, ten zestaw za który Honda krzyczy 300PLN to zwykły kabel USB do iPhona + adapter USB ktory jest w zestawie?
Nie wiem, jak wygląda zestaw za 300 zł. U mnie, w nowym egzemplarzu, w schowku leżał sobie krótki kabelek-przejściówka (20 cm) z jednej strony z wejściem do tego dziwnego gniazdka w podłokietniku, a z drugiej z żeńskim wejściem ("dziurką") na klasyczną końcówkę usb. Czyli w sumie każdy nośnik usb powinno się do tego podłączyć (nie sprawdzałem innych oprócz iPoda). Czyli przejściówka do gniazdka, do przejściówki kabel iPodowy a do tego iPod :)
to zwykłe usb, więc można podłączyć każdy nośnik z muzyką np pendrive.
Iphona z braku iphona nie podłączałem, więc się nie wypowiem.
Modele poliftingowe sa ipod/iphone compatible. W moim dziala bezproblemowo.
wczoraj sprawdzałem i u mnie też działa z Iphone 3G
3gs dziala bez zarzutu... :)
Do radia z hanny przed liftem da sie jakoś usb kabel podpiąć?
Do radia z hanny przed liftem da sie jakoś usb kabel podpiąć?
Podpinam się do pytania. Bo jestem zainteresowany. Oczywiście chodzi mi o odgrywanie muzyki z pendrive.
Witam!
Mam pytanie, czy jak kupie oryginalny adapter do ipoda/iphona do przedlifta to będzie wszystko grało?
jonatanin00
12-05-13, 23:57
Podpinam się pod to samo pytanie :)
Zaopatrzyłem się właśnie w radio z polifta i jestem ciekaw czy muszę mieć ten kabel z aso? czy da rade jakiś uniwersalny podpiąć? bo 300pln to średnio zapłacić w aso?
wystarczy zakupić za "kilka" złotych transmiter fm i problem rozwiązany ( chyba ), odtwarzamy wtedy wszystko co można podłączyć pod mini jack - czy jakoś tak..
witam
Czy wie ktoś jak ma wyglądać układ listy, bo u mnie z iPoda czyta CD8 i CD9 niezależnie ile jest utworów i list. A najbardziej mnie wkurza że za każdym razem są w innej kolejności.
P.S.
Udało mi się to ogarnąć listy muszą mieć nazwy Honda1 Honda2 ... Honda6 i czyta. Ale nie wiem czemu po postoju wczytuje dalej katalog 9 i ostatni słuchany utwór.
Na konsoli jest przełącznik CD/AUX :) Nie mogę znaleźć wejścia AUX w 5D:) Jest gdzieś ukryty?:) W instrukcji też nic nie jest wyraźnie napisane. Pomoże ktoś?
butler.gdansk
18-09-13, 22:35
Aux to opcjonalna zmieniarka CD. Można kupix xCarLinka albo inny emulator i podłączyć inne źródło dźwięku. Odpowiednie gniazdo znajduje się na tylnej ścianie radia.
Paluch_tcw
19-09-13, 00:53
Chyba, że masz polifta to aux, usb masz wyprowadzone w podłokietniku.
a tak poza tym odnośnie tematu to :
New Product
Honda iPod/iPhone USB SD MP3 AUX New All In One Interface (http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=249&cat=3&page=1)
http://www.xcarlink.co.uk/image.php?type=T&id=234&ts=1348841886
iPod and iPhone
- iPod and iPhone control via the radio or steering wheel buttons ie. change track, fast forward, rewind, volume etc
- Select playlists through your car stereo or steering wheel buttons
- Retain full functionality of the iPod or iPhone when connected (including click wheel)
- Play audio from every app including Spotify, Internet radio, navigation software etc
- Charges all the latest iPods and iPhones (5v charging) including the iPhone 4/4S and all versions of the iPad.
waldemarro
19-09-13, 19:30
Pisałem maile w sprawie zamiany na radio poliftowe do kilku serwisów. Większość odpowiedzi "nie podejmujemy się ze względu na różnice w instalacji elektrycznej". Jak zobaczyłem listę prac związanych z przekładką także kabli to wycena zamykała się w ok 4k... Jeden serwis "możemy spróbować, ale gwarancji nie dajemy".
Autowest zaproponowali x-car linka, ale w trochę innej obudowie niż ten z allegro. Urządzenie + montaż w podłokietniku to 750 pln.
EDIT:
chwila rozpoznania na sieci i Autowest montuje to w powyższej kwocie:
http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=12&cat=3&page=1
przecież montaż xcarlinka jest banalnie prosty, jedna pasująca wtyczka z tyłu radia. Po co przepłacać w serwisach?
na alledrogo 300zł+bluetooth 150zł, montujesz gdzie ci pasuje i wuala :)
Założyłem coś bardzo podobnego do tego: http://www.sklepy24.pl/sklep/xsonic_pl/produkt/emulator-zmieniarki-14-pin-do-hondy-car-media-player-z-aux-usb-ipod-ready/6825
mieści się w schowku uchylnym w desce i wszystko działa ok.
witam, a jak podlaczyc sie ztyłu radia? duzo rozbierania zeby sie dostac? dodam ze kupilem urzadzonko juz kiedys dawno na wolumenie,pod zapalniczke,w ktore wtyka sie pendrive,ale to gra tak badziewnie ze odradzam,chyba ze sa moze jakies firmowe takie gadzeciki bo moj to porazka
Pierwszy raz gdy rozbierałem i podłączałem xcarlink ,zajęło mi to ponad godzinę,drugi raz to już 15min.Jeśli masz fabryczna nawigacje dodatkowo potrzebujesz kabel "Y Honda" (http://xcarlink.pl/69-przewod-separujacy-y-honda.html) jeśli potrzebujesz instrukcje rozebrania Hani (pdf) to takowe posiadam.
Jest tu na forum filmik jak wyjąć radio i podłączyć xcarlinka, nie pamiętam tylko gdzie...
no... jest :)
http://www.youtube.com/watch?v=Ck9W9eBZ1z0&list=FLfXdNrP-LgKYR7ul61LpvTg&index=22
no tak,prosta sprawa w sumie,ale gdyby nie film troche by sie polamalo tych zapinek czy plastikow. ciekawy jestem czy jest jakies byc moze prostrze urzadzenie ktore mozna by podpiac w ten sam sposob do radia,zeby podlaczac do tego tylko pendriwe i sterowac sobie samym radiem,prostrze by to bylo i wygodniejsze bez kombinacji z telefonami na ktorym trzeba wybrac piosenke itd.na pendrive mozna sobie w domu zrzucic co sie chce,podlaczyc w aucie i z glowy a nie jakies wyciaganie co chwila tego telefonu ze schowka na kablu,przy tych zabawach pewnie latwo popsoc gniazdo w iphonie,ja w swoim popsulem juz gniazdo ladowania i gniazdo hdmi. na filmie kolega pokazuje ze moizna nie przykrecac tych osemek od spodu i wtedy mamy szybciej dostep do okablowania radia,tylko pytanie czy nie ulatwimy drogi ewentualnemu zlodziejowi,niewiem czy lubia ginac te radia bo civici z tego co czytale to bardzo,chyba cos ok 2000 w tym czy w zeszlym roku zniknelo w warszawie,ktos mi mowil ze z samych bielan we wrzesniu zdjeli 8 hond,nie jest to mila wiadomosc
Zawsze mozesz podłaczyć oryginalne usb z polifta
czyli poprostu sam kabel czy jakies urzadzonko? wpiąć w to miejsce do radia tak jak na tym filmie?
Potrzebujesz
oryginalny moduł usb od polifta
radio od polifta
podłokietnik z wejściami usb/ aux
okablowanie
a czy samo to http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-honda-accord-civic-crv-xcarlink-i3617858889.html nie wystarczy? czy bylo by potrzebne cos jeszcze?
nie będzie działać bo to do civica 1998-2005 od 2006 jest złącze 2.4
a no wlasnie, wiec wyrzucil bym pieniadze,bary30 co bys polecil zeby pasowalo? i ladnie gralo
w sumie nie przeczytalem dobrze opisu,a jest napisane civic do 2005r na innych aukcjach maja odpowiednie no i wiadomo nowsza honda to i troszke drozsze