Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zmiana kluczyka w EJ9 na scyzoryk z wbudowanym pilotem od centralnego i alarmu

marcinawsiuk
14-06-11, 10:48
Witam,

Tak mnie naszła myśl aby wymienić kluczyk w swojej Hance. Obecnie mam ten oryginalny i osobno do tego pilot od centralnego i alarmu. Chciałbym mieć wszytko w jednym. Znalazłem to co potrzebuje na allegro. Tylko zastanawiam się co z imo ? Dzwoniłem do człowieka który oferuje takie klucze to powiedział mi, że można przełożyć spokojnie transponder i będzie śmigać. Tylko muszę rozwalić swój oryginalny kluczyk. No ja bym wolał jednak go nie rozwalać i dorobić trzeci klucz. Czy jest w ogóle taka opcja ? Jeśli tak to gdzie w Warszawie, albo okolicach można coś takiego wykonać ? Czytałem na forum, że gdzieś w Grodzisku Mazowieckim robi to człowiek za rozsądne pieniądze ~ 70 zł. Nie był podany adres bo bym się zgłosił i zapytał.

mozes
14-06-11, 20:07
Te scyzoryki z allegro to shit. Przerabiałem ten temat ale bez immo, Wróciłem do serii.

Budziniak
14-06-11, 20:23
No ja bym wolał jednak go nie rozwalać
a mryga Ci kluczyk na liczniku ? nie jest przypadkiem tak że kluczyki z immo mają gumową,zdejmowaną nakładkę a te na sztywno zalane są bez ?!

marcinawsiuk
15-06-11, 10:34
Budziniak - mruga mi zielona lampeczka z kluczykiem czyli mam imo. Ja mam ten właśnie zalany na sztywno i nawet ktoś na forum zrobił zdjęcie tego kluczyka i rozebranego i tam był zamontowany transponder. Jak by była gumowa nakładka ( kluczyk rozbieralny ) to by nie było problemu przełożył bym sobie te małe badziewo a tak są 2 opcje albo rozwalić albo dorobić. A co do tych kluczy z allegro to wypatrzyłem gościa co sprzedaje oryginały kluczyków ( tak przypuszczam - bo cena jest dość wysoka w porównaniu do chińczyków - lecz nie zawsze może okazać się, że towar drogi jest towarem dobrym i odwrotnie ) , ale trzeba właśnie dorobić grot i ten imo. Z grotem nie będzie problemu bo każdy zakład co dorabia klucze mi to zrobi ale co z tym imobilajzerem ? Mozes podziel się doświadczeniem. Dlaczego wróciłeś do serii ?

mozes
15-06-11, 15:19
Dlaczego wróciłeś do serii ?
Dokupinie odpowiedniego grota to już było wyzwanie - ten z aukcji był niby do hondy ale po nacięciu okazało się, że nie pasuje musiałem dorobić cały klucz, przeciąć go i "dorabiać" żeby pasował do scyzoryka. Grot jest przymocowany na 2 śrubeczki - kiepsko się to trzymało. Miałem wrażenie, że się ułamie i grot zostanie w stacyjce. Jak dla mnie lipa. Daleko tym wyrobom do oryginalnych scyzoryków np. audi czy peugeot.
pozdr

marcinawsiuk
15-06-11, 18:36
No w sumie to mam na oku 2 opcje. Droższa i tańsza. To jest ta opcja droższa - http://allegro.pl/honda-kluczyk-pilot-kodowanie-kielce-i1635570060.html
Tańsza http://allegro.pl/sterownik-centralny-zamek-honda-piloty-scyzoryk-i1628452243.html. No trochę mnie przeraziłeś tym co mówisz - nie myślałem, że będzie to aż taki problem. Zdawałem sobie sprawę z tego, że może to być lipa ale, że aż tak. Ciekaw jestem czy ktoś z forum jeszcze się bawił w takie coś. Właśnie mamy takie audi z kluczykiem typu scyzoryk i właśnie tego samego oczekuje. No jeśli nie scyzoryk to chociaż chciałbym mieć wszystko w jednym ( kluczyk i alarm ) Tak jak w tej opcji droższej. Ale jak to mówią kto nie ryzykuje ten nie pije szampana i nie je kawioru... A jeśli mogę wiedzieć to co Cię " nagrało " aby zamontować scyzoryk ?

mozes
16-06-11, 07:17
Właśnie mamy takie audi z kluczykiem typu scyzoryk i właśnie tego samego oczekuje.
Chciałem mieć wszystko w jednym no i moją żona śmigała pugiem 307 i miała właśnie klucz ze scyzorykiem i bardzo mi sie to spodobało.
Dla jasności ja miałem scyzoryk z 4 przyciskami. Może te a`la VW są solidniejsze.
pozdr

marcinawsiuk
16-06-11, 07:22
Chciałem mieć wszystko w jednym no i moją żona śmigała pugiem 307 i miała właśnie klucz ze scyzorykiem i bardzo mi sie to spodobało.
Dla jasności ja miałem scyzoryk z 4 przyciskami. Może te a`la VW są solidniejsze.
pozdr

Mi wystarczy jak będzie miał 2. Zamknij / Otwórz

No zobaczymy. Jak zakupię zamontuję to dam znać. Dzięki i pozdrawiam