Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Swap K20A2 do EJ9

ejsi
11-06-11, 22:42
Witam, jako, że w internecie znalazłem sporo ofert sprzedaży silnika K20A2 na swap i mam pytanie, mianowicie niby jest tam wszystko , ale nie trzeba być znawcą, żeby wiedzieć, że nie podejdzie to P&P do EJ9 :) Powiedzmy, że silnik jest zdrowy. Co jeszcze prócz robocizny będę musiał wliczyć w koszta (chodzi mi tylko i wyłącznie o sam swap, a temat hebli, itp pomijam - narazie), żeby przeprowadzić taki swap. Najchętniej usłyszałbym co mają do powiedzenia osoby, które taki swap zrobiły.

lozek
12-06-11, 01:01
-customowe Łapy (np innovate)
-customowe półosie
-mechanizm dźwigni zmiany biegów + cięgna
-customowy kolektor wydechowy,
-pompa paliwa + listwa paliwowa + regulator ciśnienia paliwa
-rzeźba z wiązką.
-Chłodnica + wiatrak + odpowiednie węże

Jak jeszcze o czymś zapomniałem to niech ktos dopisze.

Ogólnie jest to od groma kasy.

Jak pomijasz temat hebli i zawieszenia to nie za dobrze. Przodem będziesz chyba szurał po ziemi na seryjnym/słabym zawiasie po wsadzeniu k20. Poza tym pamiętaj, że rozpędzić to zawsze można mając nawet 1.3, ale z wyhamowaniem na czas może już być problem.

podsumowując. chcesz zrobić na gotowe to bez 20tys nie podchodź nawet... a w rzeczywistości będzie jeszcze sporo drożej.

ejsi
12-06-11, 10:05
heble będą z ITRa najprawdopodobniej, a zawias będzie gwintowany (BC albo coś w tym stylu), napisałem, że pomijam bo to jest dużo mniej skomplikowana sprawa niż swap silnika, ale oczywiście jest to bardzo ważna rzecz, ważniejsza niż sam silnik (bezpieczeństwo) :)

Owca
13-06-11, 18:03
Tu są zestawy:

http://k-tuned.3dcartstores.com/Swap-Packages_c_42.html

Od 1,5k do 3k $.