PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z drganiami.

Mess
18-03-07, 18:04
Witam wszytskich mam problem.
Gdy jade m,oja honda civic 94 3 d powyzej 100 km/h mam dziwne drgania kierownicy czym to moze byc spowodowane.Gdy mialem zimowki mialem to samo teraz kupilem letnie i tez mam to samo.kola i felgi sa wywazone.

mozes
18-03-07, 18:32
Geometria, końcówki drążków albo sworzeń wahacza. Na diagnostykę (szarpak) i coś powinieneś znaleźć.

lukass
18-03-07, 22:10
Możesz mieć krzywą którąś z piast...ja tak miałem. Przy pomiarze bicia tarcz hamulcowych wyszło..założyłem nowe i drgania ustały.

Bombi
19-03-07, 08:10
Witam!!!

Ja sie z tego wlasnie wyleczylem :)
Okazalo sie ze mam uszkodzone przegob wewnetrzny i pekniety kort opony.
Wymienilem przegoby i 98% drgan minelo. Jeszcze oponki i bedzie cymes.
Skoro masz oponki sprawdzone i wywazone to pozostaja faktycznie tylko przegoby lub krzywa poloska. Pospiesz sie z diagnoza i naprawa bo przez takie bicia leci zawieszenie.

Pozdrawiam Bombi

maciekr
19-03-07, 20:22
może był bity

clientR
19-03-07, 21:24
Mam to samo co piszą przedmówcy, mój bity na 100% nie był a walcze juz z tym od zeszłorocznej wczesnej jesieni. Dobrze że zimą nie śmigam od 120 w zwyż bo od tej prędkości bije jak cholera.Koła w 100% sprawne na wywarzanie kół starciłem przeszło 100zł. W tym tygodniu planuje jechac do serwisu, mam nadzieje ze wrescie skonczy sie ta moja batalia.

Pozdro

f3niks
02-07-08, 23:10
witam, podepne sie pod temat, tez pojawily sie u mnie drgania kierownicy przy 120km/h i teraz pytanie czy to moze byc winna walnietego amortyzatora? mechanik twiedzi ze stuknaie w lewym przednim kole o ktre pytalem to walniety amor, dodam tylko ze wczesniej zadnych drgan przy duzych predkosciach nie bylo, pozdrawiam

piotrek-mi
02-07-08, 23:22
Jeśli opony są dobre to jeździe na stacje np. "Nastapol" i chłopaki za 20-30zł sprawdzą na szarpaku zawieche. Przyczyn może być mnóstwo a temat poruszany był już masę razy!

molekss
02-07-08, 23:41
no mam to samo, powyżej 100 kierownica drży, na wyważonych zimówkach wszystko było ok. mam nadzieje, że to tylko kwestia wyważenie opon letnich

pozdraiam

janek
05-07-08, 15:52
sprawdz przeguby wewnetrzne ja tak mialem

waw
05-07-08, 20:06
przegub wew to rownomierne drgania narastajace wraz z predkoscia i ujawniajace sie bardziej przy obciazeniu (dodawaniu gazu)
po zimie zawsze wypadaloby sprawdzic zawieszenie ;)

Coupec
11-07-08, 15:26
Miałem to samo u siebie. Początkowo w dwóch różnych serwisach stwierdzili, że do wymiany jest końcówka drążka (bo rzeczywiście latała). Kupiłem nową i pojechałem do fachowca od zawieszeń, okazało się że to latanie końcówki to wina wytłuczonego całego drążka. Dokupiłem drążek kierowniczy(40zł), wymienili mi drążek + końcówkę + ustawienie zbieżności i drgania ustały :D