Zobacz pełną wersję : obroty miedzy 400 a 600, rano problem z odpaleniem,
Witam obroty w mojej hani, cały czas są gdzieś między 400-600, coś jest nie tak, rano problem z odjechniem bo odrazu gasnie, wszytko wymienione, paski płyny, filtry świece.
Co panowuie obstawiacie??
witam poprostu podciagnij sobie obroty biegu jalowego.
Jest takie pokretlo za gaznikiem.jezeli masz V gen 1.3 silnik.I podkrec sobie troche .prawdopodobnie jak ja dokrecasz to sie obroty zwiekszaja. jak cos wal na 4617851
w profilu ma ze ma 1.4 czyli anglika pewnie...
Ale podepne sie do tematu:)
na rozgrzanym silniku zdarza mi sie, ze jak schodza obroty, to schodza do ok 400-500 i tak sie utrzymuja na luzie, czy tez wcisnietym sprzegle.. lekkie pukniecie w pedal gazu i wszystko wraca do normy... O co chodzi?
Witam,
Z tymi obrotami też mam podobnie do ciebie ! Tylko mi jak mam zimny silnik chodzi na ssaniu i wtedy można zaobserwować jak wskazówka obrotomierza się wacha np : to 100 bądź 200 do góry i na dół. Później jak się ssanie wyłączy spada prawie do zera i stopniowo z czasem się podnosi aż dojdzie do 900 (silnik już jest nagrzany). Dziwne to jest, aczkolwiek nie wiem od czego to zależy.
komputer sterowania ssaniem
Pomogło w 100% czyszczenie Krokowego, HANIA jak nowa!!!