Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki polecacie tłumik koncowy??

krzysiek civic
10-06-11, 18:29
Witam
Wiem ze juz temat o wydech jest ale mam konretne pytanie:
Jaki polecacie nie za drogi koncowy tlumik ( glosnosc mi nie rpzeszkadza..chciałbym aby był typowo mocno basowy) miałem apexi n1 style ten z allegro dzwiek byl ok tylko wlasnie taki bardziej krzyczacy niz basowy....Co polecicie z typowo basowych WM???

martawroc
10-06-11, 18:40
skoro wiesz ze temat jest to trzeba bylo pytac tam ;p
ja mam Ulter i jest fajnie:))

krzysiek civic
10-06-11, 19:04
A co powiecie o WM?? interesuja mnie wlasnie typowo basowe..

zico1981
10-06-11, 19:38
Honda to nie Golf :D

krzysiek civic
10-06-11, 19:47
hmm i co wniosła twoja wypowiedz?? po raz 3 mam napisac jaki polecacie?

martawroc
10-06-11, 19:54
po raz 2 napisze ulter ;p

Saiti
10-06-11, 19:55
Przeczytaj sobie ten temat jednak. Bo wszystko tam masz. Chcesz dużo basu a głośność Ci nie przeszkadza? Wspawaj samą rurkę zamiast tłumika.

arturwwa
10-06-11, 20:18
nie polecamy zadnego, bo 'basowe' tlumiki to imho wioska nawet jezeli jest to ori apexi, hks, greddy czy skunk.

karas
10-06-11, 23:11
wyciecie katalizatora srodkowy pełen przelot bez tłumika srodkowego oraz brak tłumika koncowego moze byc sama rura- napewno bedziesz mial mega glosno i basowo
chcesz miec mozliwosc wybrania sie w trase bez zatyczek do uszu i migreny to uderz w przelot bez srodkowego +koncowy ala apexi z mozliwoscia dolozenia wkladki wyciszajacej ( i tak bedzie bardzo glosno)
chcesz miec znosnie zapodaj sobie powyzsza kombinajce z tlumikiem srodkowym
chcesz miec komfortowo + lekki basik w gre wchodzi srodkowy przelot + koncowy komorowy m tech, ulter , supersprint aha i nie zapomnij o malym tlumiczku rozprezajacym w miejsce katalizatora ( w ten sposob unikniesz efektu drazniacego brzeczeniaw okolicy chyba 3000 obrotow
zreszta temat o tlumikach i wydechach jest napewno znajdziesz w nim odpowiedzi na nurtujace cie pytania wystarczy poczytac http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?10682-Kolektor-wydechowy-tlumik-wydech-katalizator....

drvtec
11-06-11, 15:04
a w jakich pieniądzach się poruszamy ? bo za chwilę kolejny będzie chciał za darmola basowo i bez pogorszenia osiągów

woPo
11-06-11, 19:14
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?10682-Kolektor-wydechowy-tlumik-wydech-katalizator....