Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z civic 1.4

bilet44007
17-03-07, 22:31
Witam mam problem dziś odpaliłem autko po postoju paru godzinnym zaznaczam że na dworze było wilgotno taka mrzawka auto nie chodziło na wszytskich garczkach po odpalaniu miało obroty 1tys i rzucało silnikiem więc lekko przegazowałem do 2tyś bo zimny silnik i autko sie odbokowało miało te swoje 1.5 tys na ssaniu jak zawsze pare dni temu zauważyłem też ze autko jak odpalam po nocy nie wchodzi odrazu na 1,5tys tylko jest takie zaduszenie po odpaleniu i po 2sekundach juz jest ok pytanko moje to co może być przyczyną takiego zachowania silnika może ktoś sie spotkał z podobnym problemem i coś ciekawego zaleci pozdrawiam

Pivco
17-03-07, 23:04
Kable i może świece...raczej nic innego,no chyba że masz pękniętą kopułkę t wtedy wymina jest konieczna

Pozdrawiam

maxx
17-03-07, 23:07
odpal auto w ciemności, podnieś maskę i obserwuj czy będą jekieś efekty świetlne. To powinno dać ci odpowiedź, pozdrawiam

bilet44007
17-03-07, 23:13
Narazie dzieki za odpowiedz jutro zobaczymy czy odpali z rana świece wymieniałem niedawno więc to może kable zobacze wieczorem czy są jakieś przebicia pozdr

Pivco
18-03-07, 08:36
A kto ci powiedział że nowe świece muszą być dobre?
może się zdarzyć uszkodzona albo sam uszkodziłeś izolator przy wkręcaniu(różnie to może być)

maxx
18-03-07, 17:31
spotkałem się też z tym że może być za duża rezystencja przewodów wysokiego napięcia, wzrastająca wraz z wiekiem ??
jak będziesz rozbierał kopułkę to przy okazji przeczyść sobie styki i palec rozdzielacza.