PDA

Zobacz pełną wersję : Blokujący się pedał gazu przy wysokich obrotach

roolnick
17-03-07, 16:52
Witam
Chodzi o d13b2 93r.
Mam problem taki jak w tytule, czyli wciskając pedał do końca, wchodząc na obroty tak 4-5 tysięcy biorąc noge z gazu blokuję się gaz. Nie dzieję się tak kiedy wcisnę gaz do końca ale np przy 2 tysiącach obrotów. Pedał nie zostaje w podłodze odbija tylko jest taki luźny... trochę grzebałem i szukałem i wyszło, że kiedy odłączę wężyk nr 3 od (podciśnienia chyba) to pedał już się nie blokuje! Stało to sie najprawdopodobniej po wypadku jaki miałem, honda dostała w przód ale silnik nie byl ruszony tylko chłodnica do wymiany... Może któs może pomóc i wie jaka jest usterka?
Z góry dzieki i pozdrawiam

Mess
18-03-07, 18:14
sprobopj posmarowac linki od gazu. lub zrob sobie czyszczenie silniczka krokowego bo moze on blokuje.

Furious
18-03-07, 18:46
linka Ci sie gdzies blokuje, sprawdz to

zrob sobie czyszczenie silniczka krokowego bo moze on blokuje
nie no bez przesady, silniczka krokowego to ty juz w to nie mieszaj

roolnick
18-03-07, 20:15
Silniczek krokowy kąpałem jakieś 5 miesięcy temu w benzynie. Linka po odłączeniu chodzi luźno... i jak by to była linka to czy blokowało by sie to tylko przy wysokich obrotach? czemu przy niskich sie nie blokuje choć pedał wciskam tez do końca?

[ Dodano: Wto 20 Mar, 2007 ]
Jeszcze jedno pytanie, jakie konsekwencje niesie za sobą jazda z odłaczonym tym wezykiem nr3? strata mocy, wieksze spalanie, czy może gaznik sie psuje :)