PDA

Zobacz pełną wersję : korek chlodnicy jak go sprawdzic ?

palermo444
09-06-11, 11:58
Witam jal domowym sposobem sprawdzic czy korek chlodnicy jest sprawny

vnv_nation
09-06-11, 14:12
To akurat powinno byc widac jak jest zakrecony w aucie. W ukladzie jest dosc spore cisnienie takze jakby korek przepuszczal to napewno bys to zauwazyl.

palermo444
12-06-11, 10:07
Wyglada to tak ze nie trzyma on wogole cisnienia caly czas
jest przelot z wyrownawczym jak sciskam gorny waz to
plyn chlupie w wyrownawczym

A dodam ze temp caly czas w normie nic się nie podnosi a wody już trzy razy dolewałem

wwljohn
12-06-11, 10:26
Odkręcić i zobaczyć czy sprężynka nie wypadła z takim jakby uszczelniającym gumowym kółeczkiem na końcu... Jeśli nie pozostaje to w środku korka to znaczy ze korek do wymiany, a jeśli w ogóle go nie ma a korek po środku ma jakby dziurę w której powinna być sprężyna, to tym bardziej robi się jasne że korek masz do wymiany. One często psują się w ten sposób i ucieka woda.

palermo444
12-06-11, 10:31
W oleju nie widać masła nie kopci a wcześniej miałem tak ze robiło się ciśnienie w obiegu i nie miało gdzie ujść tak jak by kotek nie chciał go upuścić do zbiorniczka i wrze były twarde

wwljohn
12-06-11, 10:43
Sprawdź to co napisałem i nie zastanawiaj się czy puszcza czy nie. Jak to mówią - krótka piłka. Albo sprężynka jest na swoim miejscu, albo korek jest pęknięty, co się zdarza często. Wymień i po sprawie. Jeśli ze sprawnym korkiem będzie wywalać ciśnienie w chłodnicę, silnik nie będzie się grzał, to cóż...głowica do zrzutu, bo to nie będą oznaki zapchanej chłodnicy :p

skolopendra
12-06-11, 10:57
wymień korek
będzie szybciej

wwljohn
12-06-11, 11:09
wymień korek
będzie szybciej

CO RACJA TO RACJA ..koszt..całe 20zł

palermo444
12-06-11, 11:24
Chlodnice mam nowa a korek stary wiec mysle ze on jest winowajca