Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomocy, przestał działać prędkościomierz i licznik

kotson24
17-03-07, 15:38
Witam, podczas jazdy najpierw zaczoł falować a potem się wyłączył licznik kilometrów a potem prędkościomierz, jak zgasiłem auto i odpaliłem ponownie zaczął dziłać i zaraz całkowicie się wyłączył. POMOCY. czy może to być bezpiecznik? jeśli tak to jak on będzie opisany.

rafik1984
17-03-07, 20:36
Jak tak miałem w toledo i mechanik podał przyczynę - że licznik był cofnay i poprzedni własciciel cos popier... musiałem lutownicą polutowac takie cieniutkie wiązki z tyłu licznika , moze u Ciebie to samo jest , bo ja miałem takie same objawy.pozdr

Peter
17-03-07, 21:02
Sprawdz czujnik w skrzyni i w kostce czy ktorys pin nie zasniedzial i nie odpadł zupelnie. U mnie tak bylo.

Aigen
17-03-07, 21:16
Heja , mam podobny problem ,prędkościomierz działa ale licznik kilometrów padł. Dokopałem sie do licznika i zostało mi do odłączenia 2 kostki ,jedna z prawej i jedna z lewej. I właśnie chciałem sie zapytać co sie stanie jak je odłącze? Boje sie że jak je odłącze to wskazówka paliwa opadnie ,a z tego co słyszałem to jest to prawie nie możliwe do ustawienia :) Prosze o odpowiedz, bo mnie ludziska na parafii postraszyli,a nie chce se narobić dodatkowych kłopotów. Pozdro :aloha: Dodaje ze chodzi o Civa 5 gen

..::szczur::..
17-03-07, 23:31
Aigen, mozesz spokojnie odlaczac nic sie nie stanie, jak bys chcial wyjac wskazowke to mial bys sie czego obawiac a tak wyciagaj smialo kotson24, zrob tak jak pisze Peter jak to nie pomoze to masz do wymiany licznik to sa najczestsze objawy cofania licznika :/ sam licznik to koszt okolo 80zl tylko nie wszyscy chetnie sprzedaja same liczniki tylko cale zegary.

ivan667
18-03-07, 00:11
jesli chodzi o sam licznik to mam na zbyciu, sprawny z przebiegiem 182860 km

fenixs
25-04-07, 16:23
Witam serdecznoie i ja mam problem .. wczoraj mi padł prędkościomierz ..czy to tylko problem ze wskazówką ... ?

licznik raczej nie był cofany ...

nie wygląda na cofanie

co zrobić z tym fantem podlicznmik i licznik km działają tylko wskazówka rusza sie do zera .. ://

Frydzio
25-04-07, 16:54
wystarczy wymienic sam predkosciomierz, cały - tarcza ze wskazowka i mechanizm, problem tylko zeby to dostac, a sama wymiana to zaledwie 10 minut