Zobacz pełną wersję : Ile poniżej zera?
Zapalił mi się żydek i tak sobie jechałem do pracy, teraz mi pokazuje, że zrobię jeszcze 0km :D mam się bać czy spokojnie te 20km jeszcze zrobie?
Masz się bać, czyli spokojnie te 20 km zrobisz. Nie zadaje się takich pytań, po prostu zatankuj jak najszybciej.
jak mi się zapaliło 0km to zrobiłem jeszcze 20km. Nie próbowałem już nigdy przejechać więcej bo nie chce zapowietrzyć układu... :p Ale jak tankowałem później auto do pełna to wyliczyłem, że w baku zostało chyba coś około 1,5 litra paliwa... Wiadomo, pompa do końca nie wybierze
jak mi się zapaliło 0km to zrobiłem jeszcze 20km. Nie próbowałem już nigdy przejechać więcej bo nie chce zapowietrzyć układu... :p Ale jak tankowałem później auto do pełna to wyliczyłem, że w baku zostało chyba coś około 1,5 litra paliwa... Wiadomo, pompa do końca nie wybierze
w klekotach tak, ja mam benzynkę :)
Na rezerwie jest ok. 8 litrów od momentu zaświecenia "księgowego"
to luz. ostatnio podjechalem do stacji jak bylo ok 5km - wlazło 45l, zakładam, że wejdzie 50+ costam w przewody :)
Ja spokojnie robię 50 kilometrów po uzyskaniu stanu 0km ale dieslem. Co do ilości wlanego paliwa to lepiej się nie porównujmy bo nasze stacje potrafią w tym temacie wiele o czy wszyscy wiemy doskonale łącznie z tym, że niektórzy mają baki większe niż fabryczne ;)
też w benzyniaku czasem robię na rezerwie nawet 50 km :)
no wiec tak, zrobilem jeszcze 20km, weszlo 53l benzyny - cos duzo :confused: tak ma byc czy orlen podkreca liczniki?:mad:
Hm... Ja chyba najwięcej co wlałem to coś około 50 litrów...? Ale nie chce kłamać.
Być może że wejdzie 53 litry licząc razem z kanałem wlewowym itd... Ale to w baku musiało by być już puściutko...
Ja zrobiłem ponad 30km (wracając z trasy), bardziej patrze na samą wskazówkę niż na żydka, kiedy już się nie odrywa na zapłonie wtedy kierunek stacja :)
Ja spokojnie robię 50 kilometrów po uzyskaniu stanu 0km ale dieslem. Co do ilości wlanego paliwa to lepiej się nie porównujmy bo nasze stacje potrafią w tym temacie wiele o czy wszyscy wiemy doskonale łącznie z tym, że niektórzy mają baki większe niż fabryczne
Też mam ropniaka - te 50 km to trasa czy miasto?
chyba nie widzę sensu kontynuowania tej bezowocnej debaty