Zobacz pełną wersję : CAI simoty - przez podłużnicę czy nie
Witam
Ogólnie będę chciał założyć CAIa (myślę nad tym simoty) i tu rodzi się pytanie - czy TEN CAI
http://allegro.pl/uklad-dolotowy-cai-simota-dolot-honda-civic-96-00-i1632247476.html
przechodzi przez podłużnicę czy obok? zależy mi na CAIu idącym przez podłużnicę i nie wiem czy nie będę musiał zlecić komuś wyspawanie tego... Wolałbym chyba kupić gotowy zestaw no chyba że wyspawanie wyjdzie mi taniej.
Ktoś ma? ktoś coś wie o tym? zależy mi konkretnie o info na temat tego zestawi do silnika z pozioma przepustnicą bo tylko przy takich silnikach występowała dziura w podłużnicy na przeprowadzenie dolotu.
bo tylko przy takich silnikach występowała dziura w podłużnicy na przeprowadzenie dolotu.
Nieprawda kolego. Ja miałem D16Y8 i również była ta tzw dziura. Ale z tego co widzę w przypadku tego zestawu to raczej nie będzie doprowadzenia w dół. Stożek będzie umiejscowiony nad tą dziurą.
grape.crash
09-06-11, 10:57
Nieprawda kolego. Ja miałem D16Y8 i również była ta tzw dziura. Ale z tego co widzę w przypadku tego zestawu to raczej nie będzie doprowadzenia w dół. Stożek będzie umiejscowiony nad tą dziurą.
Chyba jednak nie do końca masz rację. Górna rura idzie od przepustnicy jak zwykły short, a ta powyginana przechodzi przez otwót w podłużnicy (mam podobnie).
P.S. Lozek duuużo taniej wyjdzie Cię wyspawanie CAI'a :)
Yotomeczek86
09-06-11, 11:18
Lozek napisz do kolegi Nowy Kubi może ma dolocik właśnie z tego linka... ja taki kupiłem za 200zł u niego - funkiel nówka.
Lozek napisz do kolegi Nowy Kubi może ma dolocik właśnie z tego linka... ja taki kupiłem za 200zł u niego - funkiel nówka.
Tylko jak (nie) zauważyłeś tu nie chodzi o cene tylko o to czy przechodzi przez otwór w podłużnicy czy nie :)
To nie jest podłużnica, tylko kawałek blachy z tego co widziałem. Ja na pewno będę wiercił. Tylko parcha poskładam najpierw :) Już nawet mam osobę, która tanio podejmie się zlecenia :)
Yotomeczek86
09-06-11, 15:35
Tylko jak (nie) zauważyłeś tu nie chodzi o cene tylko o to czy przechodzi przez otwór w podłużnicy czy nie :)
Akurat zauważyłem, mianowicie pojawiła się opcja spawania CAI więc napisałem to o Nowym Kubim że ma za 200zł - żeby nie musiał spawać tylko kupić gotowy.
Potwierdzam, to nie jest podłużnica, tylko blacha :)
Z Yotomeczkiem oglądaliśmy z każdej strony :) A to przypadkiem pofiltówki wszystkie nie miały tam dziury? Albo te z poziomą przepustnicą?
fajnie... tyle wypowiedzi a żadna w temacie !!!!!!!
zapytałem czy przechodzi przez to czy nie? mam tam dziure i chce zeby przez to cai przechodził.
będzie przechodził przez dziurę :cool:
Pytam bo widziałem, że te SIMOTY do pionowej przepustnicy przechodzą OBOK a nie przez dziurę a to byłby dla mnie bezsensowny wydatek
taki spec jak ty powinien zauważyć, że ten CAI o którego pytasz, na pewno nie będzie pasował, tak żeby przejść obok chłodnicy.
taki spec jak ty powinien zauważyć, że ten CAI o którego pytasz, na pewno nie będzie pasował, tak żeby przejść obok chłodnicy.
nie jestem specem dlatego pytam (nie da się wiedzieć wszystkiego)
po prostu widziałem foto CAIa Simoty jak idzie obok chłodnicy a nie widziałem jak idzie przez otwór o którym wspominałem dlatego narodziły się wątpliwości :)
Nie wiem czy CAI Simoty jakikolwiek jest seryjnie przygotowany do puszczenia przy chłodnicy. Zapewne jest to naginane tym adapterem do przepustnicy.
Nie wiem czy CAI Simoty jakikolwiek jest seryjnie przygotowany do puszczenia przy chłodnicy. Zapewne jest to naginane tym adapterem do przepustnicy.
skoro taki widziałem to zapewne jest i nie jest to naginanie bo aby przeszło otworem w tej blasze potrzebna jest dłuższa rura. wychodzi na to że do aut z pionową przepustnicą ta rura jest krótsza i idzie przy chłodnicy
jezeli nic nie zmienili przez te 4-5 lat to bedzie przechodzil obo tej dziury a nie przez nia
Pytam bo widziałem, że te SIMOTY do pionowej przepustnicy przechodzą OBOK a nie przez dziurę a to byłby dla mnie bezsensowny wydatek
JA MAM PIONOWĄ I TAK SIĘ ZASTANAWIAM CZY JEST SENS ROBIENIA TAKIEGO MODA WYRZUCAJĄC SERYJNĄ PUCHĘ I ZASTĘPUJĄC JA DOLOTEM. JAK NA RAZIE MAM SERYJNĄ PUCHĘ (PRZYKŁADOWE ZDJĘCIE KOMORY JAKA JEST I U MNIE-> http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://images47.fotosik.pl/279/69d31da6dc55eab8.jpg&imgrefurl=http://www.motone.pl/index.php%3Ftopic%3D1018.150&usg=__ZfAEao3qlZRvQlO04dx4NETMDDc=&h=600&w=800&sz=117&hl=pl&start=1&zoom=0&tbnid=rXD6tHCDIeYHoM:&tbnh=107&tbnw=143&ei=cdbxTfTtJ8Ll0QHp963mAw&prev=/search%3Fq%3DKOMORA%2BSILNIKA%2BHONDA%2BCIVIC%2BEJ 6%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1056%26bih%3 D384%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1 )
CO DO DZIURY/ OTWORU ZA PRAWĄ LAMPĄ (http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://japanese-riders.pl/files/thumbs/t_img7776copynu6_499.jpg&imgrefurl=http://japanese-riders.pl/viewtopic.php%3Fp%3D45113%26sid%3D334558dc60cbc636 c2fccb66d1685070&usg=__j2qZgkPwF65kzdd7I_Jl8Lk5stk=&h=300&w=400&sz=41&hl=pl&start=77&zoom=1&tbnid=ZQ7dxc4dBO1zOM:&tbnh=93&tbnw=124&ei=wNbxTa_iApGx0AHoqLy_Cw&prev=/search%3Fq%3DKOMORA%2BSILNIKA%2BHONDA%2BCIVIC%2BEJ 6%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1056%26bih%3 D384%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1 ) U MNIE NIESTETY TAKIEJ NIE MA- ALE PYTANIE CZY WYSTARCZY JĄ WYWIERCIĆ CZY TRZEBA JAKIEŚ WIĘKSZE OPERACJE ROBIĆ.....
ALE PYTANIE CZY WYSTARCZY JĄ WYWIERCIĆ
WYSTARCZY !!!
Krzyczeć nie musisz każdy by zrozumiał i bez tego :eek:
Zapewne napisał z Capsem nieumyślnie.
JA MAM PIONOWĄ I TAK SIĘ ZASTANAWIAM CZY JEST SENS ROBIENIA TAKIEGO MODA WYRZUCAJĄC SERYJNĄ PUCHĘ I ZASTĘPUJĄC JA DOLOTEM
Nic to nie da zbytnio - dołóż 300 zł i zamontuj ssący z D16Z6, albo D15Z6, lub może D16Y8 ^^ i wtedy zapakuj stożek.
CO DO DZIURY/ OTWORU ZA PRAWĄ LAMPĄ (http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ch&um=1&itbs=1 ) U MNIE NIESTETY TAKIEJ NIE MA- ALE PYTANIE CZY WYSTARCZY JĄ WYWIERCIĆ CZY TRZEBA JAKIEŚ WIĘKSZE OPERACJE ROBIĆ.....
Przyjrzyj się pod maską, masz takie przetłoczenie, które nie jest dziurą, a być powinno :)
Krzyczeć nie musisz każdy by zrozumiał i bez tego :eek:
przepraszam, nie umyślnie. W pracy cały dzień używam Capsa.
Nic to nie da zbytnio - dołóż 300 zł i zamontuj ssący z D16Z6, albo D15Z6, lub może D16Y8 ^^ i wtedy zapakuj stożek.
Przyjrzyj się pod maską, masz takie przetłoczenie, które nie jest dziurą, a być powinno :)
no właśnie o te wytłoczenia chodzi- wygląda jak zaspawane kółko. czyli zrobić odwiert i tyle :)
Tak :) To jest jak z miejscem na kierunki w błotnikach - są albo nie ma ;)
Chyba jednak nie do końca masz rację. Górna rura idzie od przepustnicy jak zwykły short, a ta powyginana przechodzi przez otwót w podłużnicy (mam podobnie).
Chyba myślimy o inne dziurze :) ale nie upieram się że będzie tak jak napisałem.
taaa tylko ciekawe gdzie ! :D w empire chcieli 500zł za samą rure a gdzie jeszcze kupienie złączek, opasek i stożka :D
Ja będę miał wyspawane za 250-300 ;)
taaa tylko ciekawe gdzie ! :D w empire chcieli 500zł za samą rure a gdzie jeszcze kupienie złączek, opasek i stożka :D
samochód to jak puzzle... tylko nikt nie mówił że są tak drogie :D
Ja będę miał wyspawane za 250-300 ;)
Szczerze? tez bez rewelacji :) za 300zł to ja miałem wyspawany wydech od kolektora do ostatniej flanszy (w to 300zł też wliczony materiał... co prawda rura aluminiowana a nie kwas/nierdzewka ale jednak)
Nie no, ja taką cenę usłyszałem, ale sam materiał (rura 3 calowa) będzie drogi, mówimy oczywiście o kwasie. Kolanka też swoją cenę robią. Ale jak widziałem prace tego chłopaka, który mi to zaproponował, to wiem, że będą to dobrze wydane pieniądze :)
no to ja za samą końcówkę dałem ok 300 zł... pucha plus wspawanie jej...:|
Saiti a jak będzie szło to wszystko po wspawaniu??
Jak to jak będzie szło? Ze zderzaka wprost do ssaka :D Jak poczekacie chwilę i dacie skończyć mi silnik w aucie to z typkiem zagadam co do cen konkretnie, zbierzemy ze 3-4 osoby i zobaczymy co wyjdzie :) Bo Ej6 i Lozkowe Ej9 ma raczej to samo? A zresztą, Marcin, Ty masz serię kolektor, prawda?
nom zgadza się... ale spytać zawsze można
grape.crash
13-06-11, 12:00
Zwykły tłumikarz np. na Syreny :p