Zobacz pełną wersję : Blacharskie części zamienne
Jako, że potrzebuję zakupić błotnik/i do mojego EJ9 znalazłem ciekawe ogłoszenie. Pytanie brzmi, czy to spełni swoją role na samochodzie?
http://moto.allegro.pl/blotnik-przedni-le-pr-honda-civic-96-98-wawa-nowy-i1634311345.html#gallery
Wielkim plusem tego jest to, że błotnik jest nowy i po odpowiednim pomalowaniu będzie aż miło na niego popatrzeć:) Może ktoś z Was miał doczynienia z tego typu zamiennikami? Co jak co ale błotnik powinien chyba pasować, to nie pas przedni:p
Wszyscy mówią, że mają problemy z pasowaniem zamienników ;]
Lepiej skołować używany OEM błotnik (prosty afkorz) i pomalować go w kolor. Finansowo powinno wyjść na to samo ;]
Finansowo na bank nie wyjdzie podobnie, koledzy nasi na forum sobie krzycza ok.120-150zł za błotnik + lakierowanie. Kolega kupił zamienik błotników w alcar pasuja bez zarzutu, a i wyszło o 160 zł mniej
do 5gena blotniki oem uzywki jeszcze drozsze... a sam szukam i nie wiem jak z zamiennikiem jest, wiadomo ze zderzaki przednie w 5genie zamienniki to straszny kaszan a czy ktos ma doswiadczenie z blotnikami?
No ja w sumie uogólniłem trochę temat po informacjach, że zderzaki i maski w zamienniku beznadziejnie leżą.
O złym spasowaniu słyszałem ale mowa była o pasach przednich. Co do ceny to taniej wyjdzie rzecz jasna zamiennik. Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem jest kupowanie oem skoro zamiennik jest w tych samiutkich rozmiarach i kształtach, no i mam nówke sztuke:p
Jeśli chodzi o lakierowanie to sam lakieruje, więc bez różnicy:o Bardzo ciężko trafić na prosty błotnik prosto z samochodu, niestety dlatego też rozglądam się za zamiennikami.
do 5gena blotniki oem uzywki jeszcze drozsze... a sam szukam i nie wiem jak z zamiennikiem jest, wiadomo ze zderzaki przednie w 5genie zamienniki to straszny kaszan a czy ktos ma doswiadczenie z blotnikami?
Tia, kupiłem OEM lol
Może i jest w tych samych rozmiarach i kształtach ale tył błotnika różni się od OEM, np mogą być za krótkie mocowania, ranty za mało / za dużo wygięte, dużo jest niedociągnieć, Na co dzień zajmuję się blacharką więc wiem co mówię ;)
To jest ruletka, zależy który to egzemplarz wyszedl z tej samej formy.