Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wydech d15z6

David
16-03-07, 17:20
Witam.Mam pytanie dotyczace wydechu w d15z6.Wiem ze zaraz napiszecie mi ze juz bylo.Po wymianie kolektora na inny z serii d bez katalizatora,srodkowym seryjnym i koncowym wlacza sie pierdziawka.Zrobil mi gosc koncowy na zamowienie i przez chwile bylo prawie o.k.Teraz po 3 tygodniach jest tak samo.Chce miec w aucie cicho.Czy montaz ostatniego seryjnego(nowego) usunie ten problem? Moze ma ktos jakis sprawdzony patent?Prosze o pomoc.Dzieki.

spychu
16-03-07, 18:37
Po co zmieniałeś cały wydech skoro teraz chcesz włożyć seryjny końcowy.

Jedyne rozwiązanie skoro zmieniłeś kolektor wydechowy i nie masz kata. To zrobić wydech przelotowy na 2 tłumikach. A jeśli chcesz mieć naprawde cicho, to zamiast kata też można włożyć malutki tłumik.

Porządna firma zrobi Ci to bez problemów na zamówienie.

Np. w Łodzi koszt kompletnego wydechu z kwasówki od kolektora na 2 tłumikach to 1000-1200zł w zależności od auta.

havok
16-03-07, 18:43
Wstaw katalizator.

spychu
16-03-07, 18:46
Wstaw katalizator.
Sorry ale skoro chłopak założył kolektor 4-2-1 i wywalił kata to chyba po to, żeby lepiej jeździło.

A ty mu teraz radzisz, żeby znowu zmulił auto wstawiając kata. Niech zamówi sobie pod wymiar tłumik przelotowy i wspawają mu to w miejsce kata i będzie już sporo ciszej.

havok
16-03-07, 18:59
Hmm, ja mam katalizator sportowy + przelot + 4-2-1 i wcale gorzej nie jeździ. Ba nawet lepiej. Na hamowni też przybyło, co ciekawe także w Nm (polecam obejrzeć mój wykres - albo w moim temacie, albo w temacie o wykresach). A wycinanie katalizatora działa lepiej wtedy, kiedy a/ oczekujesz auta głośniejszego i nie przechodzącego norm spalin b/ gdy masz zatkany stary.

spychu
16-03-07, 19:01
Trzeba było odrazu pisać o sportowym kacie a nie tak jak napisałeś.

Sportowy katalizator a katalizator to duża różnica.

Pozdro

Lcfr
27-03-07, 17:48
tak czy inaczej to włąsnie kat (a własciwie jego brak) powoduje ta "niechcianą" pierdziawke....

choc moja mi sie podoba - moze dlatego ze supsrsprint ja zrobił :agent: