Zobacz pełną wersję : Skrzynia od D15Z1 Hybryda
Z racji że mam dobrą najdłuższą 5 a 1 bieg jest wszędzie taki sam
To mógłbym wrzucić tylko 2 3 4 ze skrzyni S20 D13B2 ale zostawić przełożenie główne to które mam gdyż chce tylko trochę krótszą skrzynie
Ma to sens?
srednio, po samych biegach zbytnio tego nie odczujesz, na twoim miejscu samo fd bym przelozyl.
pozatym niby te skrzynie maja zupelnie inne przelozenia, ale jak bys wrzucil ta skrzynia od d13 to tak strasznie krocej by nie bylo...
pozatym niby te skrzynie maja zupelnie inne przelozenia, ale jak bys wrzucil ta skrzynia od d13 to tak strasznie krocej by nie bylo...
Co bo nie czaje? Piszesz o skrzyni całej czy przełożeniach z d13?
Jak o całej skrzyni to różnica będzie kolosalna, przecież w d15z1 jest najdłuższe FD jakie może być.
Samych biegów nie ma sensu przekładać.
Ogólnie licząc kalkulatorem to na samych przełożeniach od D13 jest mała różnica w prędkościach
A na przełożeniu 4.250 to już jest różnica bardzo duża zbyt duża
Więc myślę nad przełożeniem 3.888(D15B2 D15Z6) i później przy podniesieniu odcinki o 1000rpm wychodzi mi około 100km/h na 2 biegu czyli tak jak chce:)
Ogólnie licząc kalkulatorem to na samych przełożeniach od D13 jest mała różnica w prędkościach
A na przełożeniu 4.250 to już jest różnica bardzo duża zbyt duża
Więc myślę nad przełożeniem 3.888(D15B2 D15Z6) i później przy podniesieniu odcinki o 1000rpm wychodzi mi około 100km/h na 2 biegu czyli tak jak chce:)
po pierwsze to d15b2 itp ma fd 4,25. a druga sprawa to to co piszesz jest zupelnie bez sensu, a juz tym bardziej podnoszenie odcinki o 1krpm.
mialo byc d15b7
Co niby jest bez sensu? Kalkulatory kłamią?
Późniejsze podniesienie rpm po głowicy z Z6 czyli nie jako org z P28