PDA

Zobacz pełną wersję : Składam zestaw proszę o pomoc

sQun49
16-03-07, 13:44
Planuję zamontować parę watow w hani ale mam pewien problem bo nie wiem co oraz czy to bedzie dobrze gralo. Chce wydać około 1000-1500PLNow ale oczywiście nie odrzuce tańszego załatwienia sprawy. Mam ograniczony dostęp do netu więc nie bedę mógł szybko odpowiedzieć...
Planowany zestaw to:
Wzmacniacz CarPower HPB 604
Głośniki Pb L6-C
Sub JL Audio 10W0-4
Radio ?????? NIE MAM POJĘCIA!!!!!!

POtzrebny mi sprzęt który bęzie mnie naprawde cieszył za nie wygórowaną kwotę. Proszę o wszelkie sugestie bo naprawdę się zakręciłem w tym temacie ;) Pozdro ALL

xavier84
16-03-07, 15:26
generalka powiem tak:

zestawik kozacki!! może jakby był jakiś lepszy wzmak czytaj mikro-dimension to bylo by lepiej, ale nawet z carpowerem nie zagra to źle :)
Głośniczki ok, sub podobnież polecany :), ja jeszcze rozważył bym suba s10 powerbassa bo jest chyba tańszy a równie polecany.

Radyjko, no cóż pewnie nie napiszę nic nowego, ale alpine i pionier (ja słuchałem jeszcze jvc i mnei osobiście się podobało, mają stanowczo ładniejsze radyjka) a jeśli chodzi o modele konkretne to musisz patrzeć cenowo!

Pozdrawiam

spychu
16-03-07, 18:43
Ze lepszych wzmaków to też Audisony dają rade z JL'em i to powiedział bym, że nawet bardzo.

Np. Audison SRX3 bardzo ładnie popędza JL'a 10W-1v2. I właścicielowi jak i wszystkim którzy robili odsłuch daje bardzo ale to bardzo dużo satysfakcji.

KreniO
16-03-07, 23:12
Jeśli chodzi o radyjko to zerknij też na CLARION'a, wiele osób kupujących teraz radyjka wyższej klasy zastanawia się pomiędzy właśnie tym radiem a Alpiną, to zależy kto co lubi, jaki desing, parametry itd. Musiałbyś poczytać;) Zależy czy też chcesz tzw animacje w tzw delfinki czy też jakość dzwięku;)

Rikoo
16-03-07, 23:17
a ja mam pionka, wzmachol rto( na sprzedaz) i wlasnie Sub JL Audio 10W0-4 i tez daje rade :)

sQun49
18-03-07, 20:35
Myśle że na Clariona ktory by mnie interesował to raczej mnie nie stac ;)
Zastanawiam się pomiędzy Alpine a JVC. Ładne Alpine (czytaj CDA) troche dużo kosztuje a JVC można znalezc za mniejsze pieniadze.. Czy będzie to bardzo duza roznica w brzmieniu?

[ Dodano: Nie 18 Mar, 2007 ]
i jeszcze jedno czy te głośniki bedą naprawde dobre? moze macie jakies pomysly w tym zakresie cenowym.... co sadzicie o tych JBL GTO 506ce 13cm?

[ Dodano: Nie 18 Mar, 2007 ]
A co myślicie o tym radyjku PIONEER DEH-P6900IB 6900 IB?

Waldek
19-03-07, 14:55
Tylko 16 na przód - dystanse z www.powe.pl pasują idealnie. Proponuję PowerBass ES-6C Evolution
( http://www.essa.com.pl/of...kid=179&pid=945 ) - 379PLN

Poczytaj tu:
http://forum.tuning.info.pl/viewforum.php?f=17
http://www.audiocar.pl/forum/forum.html

spychu
19-03-07, 16:02
A ja ze swojej strony dodam, że te PowerBassy można mieć o ok 50zł taniej jak się dobrze poszuka. Sam właśnie je kupuje do siebie zamiast Helixów.

sQun49
19-03-07, 18:09
Czyli Helixy grają słabiej od PB? A jak ma się do nich Infinity ref 6510CS? Dziś znalazlem Helixy za 214 Plnow....

Waldek
19-03-07, 20:27
Czyli Helixy grają słabiej od PB? A jak ma się do nich Infinity ref 6510CS? Dziś znalazlem Helixy za 214 Plnow....

Lepiej to pojęcie względne, ale stoją przynajmniej o jedną klasę wyżej niż Helixy - to o czymś świadczy.

spychu
19-03-07, 21:54
Ja uważam i tak, że Helixy Blue 62 MkII grają rewelacyjnie z radia przy dobrym wygłuszeniu drzwi i solidnym zamocowaniu.

A zmieniam na PB dlatego, że wkładam kolejny wzmacniacz do zasilenia przodu i tyłu.

Wooyyek
19-03-07, 22:14
http://www.allegro.pl/item176165551_mega_monstrum_jbl_gto_1204_bp_d_gwar _raty_.html

Najlepsza skrzynia jakiej do tej pory sluchalem.Bez kitu wymiata straszliwie.
W Saturnie koszci 1299 zeta. Drogo :/ ale efekt niesamowity.

spychu
19-03-07, 22:25
Zależy do czego ma być ta skrzynka bo ta którą zaprezentowałes nie jest do grania i codzienego słuchania muzyki.

Ale zależy kto co lubi.

Wooyyek
19-03-07, 22:52
No wlasnie "co kto lubi". Generalnie to pasi bardziej pod zabudowe.Dopasowac,oblozyc jakims materialem i gitara.
U siebie mam zamiar zrobic skrzynke na 30 cm Alphardzie.Nie wiem jak to grac bedzie ale powinno dobrze.No i oczywiscie za nieduza kase :d ,jakies 115 PLN za glosnik+troche MDF-u.
Taka troche kombinacja,ale liczy sie zabawa...

sQun49
20-03-07, 08:21
Juz sie prawie zdecydowalem ;>
Tak jak pewnie u większości osób wybierających sprzęt z rozrzutnego kierowcy zrobił się sknera i wybieram wersje oszczędnościową !!
Przód - Helix Blue 62
Wzmacniacz - Carpower 604
Radio - tutaj mam dalej problem ;> ale chyba JVC KD-G431
Sub - chwile poczekam i również nie wiem jaki (chcę w miare mały aby nie zmniejszyć powierzchni bagażnika)

mEjdej
20-03-07, 08:31
...audiofilem pewnie nie jestes, wiec wyglusz drzwi i zestawik bedzie hulał ;)

sQun49
20-03-07, 17:51
Nie jestem audiofilem ale jak kazdy lubie posłuchać czysto zagranych utworów. Mam pytanie odnośnie radyjka-czy jedno wyjście liniowe mi wystarczy oraz czy w modelu JVC KD-G431 jest osobne sterowanie subem... Chciałbym znaleźćtanie radyjko z takim sterowaniem. Proszę o sugestie

[ Dodano: Wto 20 Mar, 2007 ]
Chyba wezme PIONEERA DEH-P4900IB.... Tanie nie jest ale ladny design oraz dwa wyjscia RCA i sterowanie wzmacniaczem... Pozostał mi jeszcze sub i kable....