PDA

Zobacz pełną wersję : 1.7 VTEC Honda Stream trochę pytań

adrianekk
07-06-11, 07:43
Witam
Rodzice zakupili Hondę Stream 2001 rok z silnikiem 1.7 VTEC. Wiadomo jak to po kupnie trzeba pewne rzeczy przejrzeć po swojemu :) Z tego co udało mi się znaleźć to posiada ona silnik z Hondy Civic (coupe) a płyta podłogowa z Civica. Szukałem jakiejś książki typu repair manual ale nic nie znalazłem. Szukałem też na forum inf. dotyczących tego silnika ale nie znalazłem nic albo nie potrafię znaleźć. Wpadłem na pomysł, że skoro to ma być silnik z Civica to podejdzie książka do Civica. Ściągnąłem tę książkę podaną w dziale serwisówek ale brakuje tam danych do silnika 1.7 VTEC.
Interesowałoby mnie:
1) jakie luzy zaworowe mają być;
2) ile oleju wchodzi w silnik (dodam że zalany jest pół syntetykiem i ma mały przebieg 142 tys km, czy można by zalać pełnym syntetykiem np. mobilem);
3) może miałby ktoś jakiś dodatek do tej serwisówki od civic'a 2001-2005 żeby znajdowały się dane dotyczące silnika 1.7 VTEC, regulacji itp.
Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc :o

mycek
07-06-11, 09:02
co do pkt. 2 mozesz zalac 5W40 tak jak napisales. sprawdzaj tylko czy nie bierze :)

ile wchodzi - przypuszczam ze okolo 3,5L

LemonR
07-06-11, 10:38
Pomimo, że TA (http://autoban.com.ru:8080/manual/45MR&C.htm) serwisówka jest do 4/5D to znajdziesz tam również dane silników 1,7, w tym wartości luzów zaworowych.