PDA

Zobacz pełną wersję : stuki w zawieszniu po obnizeniu auta

pytonmt
06-06-11, 20:09
siema oczytałem się tematów o stukającym zawieszeniu ale nic tak nie było ze po obniżeniu auta tak się dzieje a u mnie tak jest. Mianowicie niedawno połozyłem swojego EJ9 o ok 40mm na seryjnych amorach(sprężyny H&R) i od razu przy szybkiej czy tez wolnej jeździe po nierównościach słychać stukanie w przedniej lewej stronie zawieszenia.jak pobujam autem to tez słychać lekkie stukanie ale z bliżej nie określonego miejsca:/ co może być przyczyna jak i jak ewentualnie to wyleczyć...?(a i dodam ze na stacja diagnostycznej nie wykryli żadnych luzów w zawieszeniu,wywalonych drążków itp.) pozdrawiam

Boniek87
07-06-11, 17:52
a może to jakis bzdet sie poluzował i Ci stuka podczas jazdy i bujania autem,może to nic z zawieszenia. Tak na odlległość to raczej ciężko zdiagnozować o co chodzi :) amortyzatory i kielichy amortyzatora masz dobrze przykręcone?

kaczy_skc
07-06-11, 23:28
Ostatnio poluzowało mi się plastikowe nadkole i stukało o koło z przodu.

pytonmt
08-06-11, 22:36
wszystko dokręcone tak jak trzeba. wczołgałem się pod auto i słuchałem trzeszczało trochę mocowanie wahacza (poduszka wahacza czy jakoś tak) tylko z tej jednej strony.Nie wiem czy to możne być tak słyszane w aucie:confused: będę miał czas to będę grzebał możne wyczaję co mnie tak irytuje podczas jazdy:mad:

pytonmt
10-06-11, 23:44
jest przyczyna...źle poskręcany makperson i jak sie buja autem to czuc luz przy górnej śrubie(delikatnie "chodzi" w gore i w dół,i stuka) tyle ze juz mocniej sie jej nie da dokrecic:/ mechanik sie nie popisał...

jerzynew
11-06-11, 00:50
pewnie krecił dopuki nie zaczelo sie obracać bo mogł niemieć klucza odpowiedniego

pytonmt
11-06-11, 14:33
już nie wnikam ale chciałem dokręcić to już nie szło dalej...i stukanie nie ucichło:/ będzie trzeba rozebrać i złożyć ponownie może to coś da. o ile już coś nie zdechło w srodu:/ miał ktoś z was taki przypadek już?

sivy
12-06-11, 02:17
na trzpieniu amorka sa takie fajne tulejki metalowe umiejscowione w górnym mocowaniu Mcpersona one lubi popukiwac;)