PDA

Zobacz pełną wersję : Bicie w kole - przegłub wewnętrzny jak często wymieniać

munio83
15-03-07, 21:43
Witam
Przy ostrym skręcie stuka mi przegłub zewnętrzny lewy który na pewno jest do wymiany. Oprucz tego powyżej 60km/h coś lekko bije mi w tym samym kole i napewno nie jest to opona, felga ani hamulce(wszystko było sprawdzane).
Czy myślicie że to może być ten sam przegłub czy naprzykład przegłub wewnętrzny, czy wie ktoś jak sprawdzić czy przegłub wewnętrzny jest do wymiany?
Pytam ponieważ jak już będe miał to razebrane to zastanawiam się czy odrazu nie wmienić obydwu przegłubów. I czy wie ktoś jak często wymienia sie przegłuby wewnętrzne?
Zaznaczam że bicie występuje nawet na bardzo równej drodze ale czasami wogóle ustaje i nie ma znaczenia czy auto jedzie na luzie czy koła akurat ciągną.

honzi
23-03-07, 13:43
Ostatnio myslalem jak sprawdzic przegub wewnetrzny i znalazlem taki filmik
Jak sprawdzic przegub (http://www.youtube.com/watch?v=6x9b4IIek8I)
Z forum dowiedzilem sie ze przegub ma prawo sie poruszac jak najbardziej ale nie ma prawa stukac tak jak jest pokazane na filmiku...

Sławek
23-03-07, 22:50
czy naprzykład przegłub wewnętrzny
Ja mam tak od wewnętrznego.

okayplayer
24-03-07, 09:21
mi sparciała lewa guma osłaniająca przegub a druga już tez się domaga i teraz nie wiem jeśli możecie proszę o poradę czy lepiej wymieniać samą gumę i cały przegub ? zaznaczam że z lewej strony osłona już pękła i mógł sie dostać piasek

munio83
25-03-07, 23:52
według tego co było na filmiku sprawdziłem wewnętrzny i wydawał sie dobry wiec wymieniłem tylko zewnętrzny i przestało stukać

maxx
26-03-07, 00:51
gdy pęknie osłona gumowa przegubu, to po dość krótkim czasie nadaje się on do wymiany