Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Alarm-Pomocy

michu_gno
15-03-07, 21:07
Witam!
Mam problem z alarmem, pilot działa tylko ok. 4 cm od przewodu (sluzy jako antena). Odsuwajac pilot dalej, niestety brak komunikacji z centralka. Co ciekawe moge do tej "antent" podlaczyc jeszcze z 3 metry przewodu i jest to samo, pilot dziala tylko jak jest bardzo blisko.

W pilocie sprawdzilem luty, wymienilem baterie.

W srodku jest potencjometr, dzieki ktoremu ustawia sie zasieg, jednak krecac nim nie ma roznicy.

Poprosze o sugestie i rady, bo nei mam pojecia co z tym zrobic.

Czy sprobowac w pilocie wylutowac potencjometr i to miejsce zmostkowac? Wyeliminuje jedna rzecz, ale czy warto to robic?
Pozdrawiam

vqa
15-03-07, 21:29
Ja bym poszukał jeszcze możliwości regulacji czułości w centralce :d
Pozdr. :)

adami12
15-03-07, 21:40
masz nazwe tego alarmu?

michu_gno
15-03-07, 22:11
sprawdzalem, w centralce jest tez potencjometr, jednak nie widze roznicy, gdy nim krece, wystarczy ze troszke przesune pilota i juz nie widzi impulsu.

alarm to : Getronic GT 25s

w instrukcji nie ma nic na ten temat niestety.
Alarm wloski montowany we wloszech :)

pezet86
16-03-07, 06:54
zapytaj sie goscia Kosciech, on jest kumaty na ten temat i mi sie wydaje ze to nie jest regulacja czylosci ani mocy nadawania pilota tylko tym sie zestraja pilota z alarmem moze sie myle

emg
16-03-07, 10:00
w centralce niczym sie nie powinno kręcić, a w pilocie dostraja się układy rlc czyli popularnie mówiąc, żeby pilot nadawał to co chce widzieć centralka. oczywiście jeżeli jest stabilizacja kwarcem to nic sie nie dostraja.