Zobacz pełną wersję : Ile na jedynce w d15b2 do odcinki?
Głupi temat, bo pewnie każdy powie sprawdź se sam. Wczoraj kolo sie chwalił, że sowoją toyotką 60 km/h na jedynce pojedzie, zastanawiam się ile da się na jednynce w poszczególnych silnikach hondy V wycisnąć? Tak do odcinki...
I - 52 km/h
II - 94 km/h
III - 135 km/h
IV - 185 km/h
V - economic
Do tego dochodzą jeszcze takie czynniki jak wielkość koła, tolerancja błędu licznika i ludzkiego oka i parę innych też by się jeszcze znalazło.
I - 52 km/h
II - 94 km/h
III - 135 km/h
IV - 185 km/h
V - economic
Skąd masz te dane?
Z INSTRUKCJI AUTA :)
Sa podane predkosci dla HC EUROPA i USA
Natomiast na pewno na te osiagi wplywa zasadniczo obciazenie auta, wyważenie kół (np zbieżnosć lub rozbiezność) i pewnie ze sto innych parametrów jak benzyna, czyste czesi itp.
Głupi temat, bo pewnie każdy powie sprawdź se sam. Wczoraj kolo sie chwalił, że sowoją toyotką 60 km/h na jedynce pojedzie, zastanawiam się ile da się na jednynce w poszczególnych silnikach hondy V wycisnąć? Tak do odcinki...
głupi temat fakt...
bo wystarczy poszukac info o swojej skrzyni
a potem poczytac
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=8823
i wiadomo na tytle dokladnie, ze nic nie trzeba pisac...
http://itm.pcz.czest.pl/~jogal/Biegi.htm
Na tej stronce sam możesz sobie sprawdzić ile Ci autko wyciąga na poczczególnych biegach.
Od siebie dodam tyle, że d13 osiąga najwyższe prędkości na poszczególnych biegach (I-63,II-107,III-163 bieg kręcąc do 8000 rpm)
marcin EZG
15-03-07, 16:22
widze ze ta twoja furmanka to lepiej od Mig-a 29 chodzi ;)
Stary niezła stronka do obliczania prędkości. Tym bardziej że nie mam w mojej hani obrotomierza. Nie sprawdzałem jeszcze ale myślisz że z tego żwawego choć niewielkiego silniczka 1,3 można wycisnąć 220 km/h na 4 biegu? :/
marcin EZG
15-03-07, 20:00
dla mnie to i 350 moze jechac ,tylko nie koniecznie musze w to wierzyc:)
nie da rady tym sinikiem osiągnąć 220 na 4 ani nawet na 5 biegu. Ostatnio jakoś jechałem na 4 i miałem 6500 rpm i wskazówka nie bardzo chciała iść dalej :/
...mi chwil pare odcielo przy ~65-70km/h (pod lekka gorke)
Moze troche odbiegam od tematu ale wczoraj doszedlem do odciecia na jedynce i auto sie zachowalo jakbym nacisnal gwaltownie na hamulec. czy to normalne??
Generalnie po odcieciu paliwa poninienes uslyszec charakterystyczny dzwiek spadku obrotów. Troche jak przy redukcji i odpuszczeniu.
A moze jechales tak szybko ze sam nacisnałeś stopa ze strachu? :)
I - 52 km/h
II - 94 km/h
III - 135 km/h
IV - 185 km/h
V - economic
z tego wynika że na 4-ce jest 185km/h to teraz powiedzcie w jakim czasie osiąga to 185km/h
ja swoim eg4
1 bieg - nie sprawdzalem
2- 100
3- 150
4- troszke ponad 180
5 - nie mam takeigo odcinka na razie rozbujalem do 190 ale mysle ze troche jeszcze da rade ;)
ciekawe jak to robisz ze w eg4 osiagasz 100km/h jezeli ja juz mam druga honde iz takim silnikiem i max to 90 i odcina paliwo.na 3 tez nie wiem skad taka predkosc ale chyba z kosmosu. :afro:
Panie i Panowie...
jakie sa przełozenia skrzyni juz podałem
jaką wersje silnikową macie - sami wiecie...
nie licytujemy sie komu ile udalo sie pojechac bo i tak nie bedzie wymiernie (opony/skrzynie itd)
polecam lekture przelozen skrzyn i wyciaganie wniosków...
wydaje mi sie ze temat do zamkniecia....