Zobacz pełną wersję : Głowica z D16Z6 na D15B2? ile mocy da?
Witam chcialbym sie dowiedziec ile da Głowica z D16Z6 na D15B2?
cytuje:
"sikor_88 napisał/a:
Jakiego można spodziewać się przyrostu mocy? (z tego co słyszałem i czytałem to +/- 125KM czyli tyle co w D16Z6)
125-127KM, chyba ze głowice sie jeszcze jakos obrobi to więcej
"
jesli ktos wykonal taki zabig prosze wypowiedizec sie na ten temat
Pozdrawiam
jak szukałem info w sieci ile mozna wycisnac z mini me na z6 to znalazłem 2 wykresy oscylujace na 120KM i jeden na 123KM...
Podepne sie :) mam pytanko bo czytalem o tym ale nie wiem czy jak mial bym sama glowice z6 to podpasil by do niej "2u wtrysk" od b2?? Czyli konkretnie czy wystarczy mi sama glowica Z6 pod moda ??
Podepne sie :) mam pytanko bo czytalem o tym ale nie wiem czy jak mial bym sama glowice z6 to podpasil by do niej "2u wtrysk" od b2?? Czyli konkretnie czy wystarczy mi sama glowica Z6 pod moda ??
jaki sens jest takiej modyfikacji? :/
A jaki komputer mialby tym sterowac? :D
NIE wystarczy!
no komp od d16z6 i glowica od z6 ale "wtrysk" z b2 ?? wlasnie nie wiem jaki sens dlatego pisze czy to cus da ;)
no komp od d16z6 nie podejdzi do dual pointa bo to wielopunkt
a tak wogole to z kad zalatwic glowice d16z6??
a tak wogole to z kad zalatwic glowice d16z6??
z działu giełda ?? ?? ?? :(
a jako mam pewnosc ze bedzie to dobra glowica? skoro sie nie znam na tym? i ze nie bedzie ona z przebiegiem 270tys km ?? i wogole daje ona wkoncu cos?? te 120koni z 90konnego D15B2? czy nie warto lepiej silnik zmienic? prosze o konkrety bo juz te forum upada... ludziki z forum nie wiedza ze stukanie poloski podczas zmiany biegow = przgub wew. padniety :] pozdro Haniowcy :]
mozesz zmienic glowice sama ale z doswiadczenia powiem ci ze teraz wolalbym zmienic silnik na mocniejszy. co seryjne to seryjne- nie dlubane... i wieksza trwalosc. pozatym mozesz sprzedac obecny silnik i wyjdzie na to ze bedzie taniej niz zmiana glowicy, kolektora , komputera i takich tam.
sajmon1100
01-04-07, 00:44
Sajmon ma 120KM
hamownia gliwice 132 150nm
hamownia dabrówka 121 prawie i 148nm :/
[ Dodano: Nie 01 Kwi, 2007 ]
a jako mam pewnosc ze bedzie to dobra glowica? skoro sie nie znam na tym? i ze nie bedzie ona z przebiegiem 270tys km ?? i wogole daje ona wkoncu cos?? te 120koni z 90konnego D15B2? czy nie warto lepiej silnik zmienic? prosze o konkrety bo juz te forum upada... ludziki z forum nie wiedza ze stukanie poloski podczas zmiany biegow = przgub wew. padniety :] pozdro Haniowcy :]
e co ty nic nie daje ;)
oooo ooo wlasnie o takich odpowiedzi oczekuje :) i wiecej + dodatkowy bonus/pytanie czy spalanie jest wieksze w porownaniu do calego silnika D16Z6 czy moze takie same? albo mniejsze? :D?? Pozdrawiam
aha i jeszcze jedno mam D15B2 bez vtec i czy to ma znaczenie?? am ten PG F1 a nie ten metalowy dzioubek :) pozdro
aha i jeszcze jedno mam D15B2 bez vtec i czy to ma znaczenie?? am ten PG F1 a nie ten metalowy dzioubek :) pozdro
sajmon1100
01-04-07, 23:38
oooo ooo wlasnie o takich odpowiedzi oczekuje :) i wiecej + dodatkowy bonus/pytanie czy spalanie jest wieksze w porownaniu do calego silnika D16Z6 czy moze takie same? albo mniejsze? :D?? Pozdrawiam
d15b2 bez vtec-jesli bys go miał to poco ten temat :/
A jeżeli na D15B2 włożymy głowicę od Z6 to to bedzie tak jakby D15Z6 ?? Czym się różnią te silniki D15B2 i D15Z6, a jezeli sie roznią to czym konkretnie.
inan konstrukcja glowicy, inna sposob dzialania vteca, silniki 1,5 vtec to ( poza d15b) silniki z seri ECOno i z podstawowym zalozeniem jest w nich ekonomia.
ok rozumiem, a bloki sa takie same??