Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z chłodzeniem Honda Civic Aerodeck 2.0 diesel 2000 r seria MC

shabba
04-06-11, 17:19
Wentylatory nie działają nawet po dłuższej jezdzie, górny wąż od chłodnicy jest gorący a dolny zimny ,temp.na wskazniku jest w okolicy połowy ale woda w zbiorniczku jak i chłodnica częściowo jest gorąca. Możliwa awaria termostatu?
Spotkałem się z teorią że są dwa tylko gdzie? proszę jeżeli jest to możliwe o jakieś foto lub linka bo ten silnik ROVERA to czarna magia dla mnie .

skolopendra
04-06-11, 18:05
Możliwa awaria termostatu?

tak

comatose
04-06-11, 18:07
Wentylator możesz podpiąć bezpośrednio pod akumulator żeby sprawdzić czy działa.

DamianPietras
05-06-11, 19:05
jak dolny masz zimny to na bank termostat , Jest :D oczywiście jeden termostat . Termostat jest zamontowany na węzach w obudowie . znajduję sie miedzy chłodnicą a blokiem silnika , napewno dojrzysz :o

Dextero
05-06-11, 20:40
Na 90% termostat, na 10% pompa wody.

wrcsti
06-06-11, 09:27
zacznij od termostatu, mniejszy koszt a jeżeli będzie gorszy scenariusz i to rzeczywiście pompa ( chociaż nie wydaję mi się) to wymiana termostatu nie zaszkodzi.

pablo_020
06-06-11, 09:35
Wentylatory nie działają nawet po dłuższej jezdzie,

Odepnij czujnik od termostatu, zewrzyj piny wtyczki, włącz zapłon i sprawdź czy wentylator działa (albo tak jak wyżej ktoś pisze podłącz bezpośrednio do aku)
Jeżeli wentylator działa to termostat na bank do wymiany.

CJ Qumel
11-06-11, 13:11
najprawdo podobniej to będzie termostat tak jak kolega wyżej pisał znajduje sie on na wężach obok pompy paliwa (jest on w takiej czarnej obudowie i dochodzą do niego 3 węże:)) ps jakbyś go wymienial to polecam wymienić go odrazu z tą obudową bo jak ją rozbierzesz to już ciężko ją póżniej skleić zeby była jak ori