Zobacz pełną wersję : FALUJUJĄCE OBROTY HONDA CIVIC 93r1.3 POMOCY
Witam mam honde 1.3 przy zimnym silniku faluja mi obroty jak lekko wcisne gaz to maleja po ok 3km jest ok podobno to silniczek krokowy ale gdzie on sie znajduje??moze ma ktos jakas fotografie gzie to sie znajduje ....DZIEKI
przykrecony z prarej strony na kolektor dolotowy.
Adam Kondracki
16-03-07, 08:58
Witam. Też coś takiego miałem i faktycznie wymoczenie silniczka krokowego w benzynie ekstrakcyjnej pomogło. Dokładną instrukcję wraz z fotkami znalazłem na tym forum. Czasami też trzeba przeczyścić przepustnicę. Pozdrawiam
dobra już wiem co to jest żadne silniczki krokowe ani przepustnice to taka pierdołka wiec jak sie nie znacie to nie *******cie głupot............bo jak czytam te brednie na forum to śmiać mi sie chce
marcin EZG
17-03-07, 10:53
wiec o co ci chodzi????
na wiekszosc tematow odpowiadacje ok ale na temat obrotow kazdy myli silniki i marki...a to wielka pomylka
marcin EZG
17-03-07, 11:00
marki raczej tutaj nikt nie pomyli :d
mylą bo piszą o obrotach do silnika 1.3 gaźnik a ja mam wtrysk ..panie kolego a jeżeli tak piszemy bierze ci korozja na progach tam pod tymi plastikami?? i jak zatankuje za 20zl robie 70km to dużo czy mało..pozdro
marcin EZG
17-03-07, 11:17
piszą o gazniku bo masz w opisie 1.3 wiec to oczywiste
pod plastikami na progach niemam jeszcze wykwitów :)mialem na tylnym nadkolu ale juz to zrobilem za wczasu
jesli chodzi o spalanie: za 20 zl -70 km? to jest ok 5litrow -czyli wporzo nie masz sie czym martwic:))
To spoko mam 1.3 i wszyscy gadają ze to wtrysk jedno punkt..{mechanicy} to wreszcie co to jest gaźnik czy wtrysk??bo mam ten samochód dopiero od 3tyg wcześniej mailem mazdę 323f i pisało czarne na białym co i jak widzę ze sie trochę znasz na tym autku to dobrze a 55,00kw to ile to koni??
marcin EZG
17-03-07, 11:28
55 KW to jest 75 KM
silnik 1.3 czyli oznaczenie D13B2 posiada gaznik elektroniczny czy jakis tam (Keihin2V)
jest to urządznie raczej bezawaryjne :d
wtrysku niema!!! zmien mechaników hehe
kurcze musisz koneicznie przejrzec to forum i dowiedziec sie co nieco o swoim autku :)
TO mechanicy w lodzi maja wiedzę jak ja o trabantach czyli żadną..potrzebuje tanio alusy z oponami do hondy wiesz może gdzie jest tanio ostatnio kopiłem 13stki i niepasowany okazało sie ze do poloneza pasowały :(
marcin EZG
17-03-07, 11:47
nie wszyscy mechanicy nie mają wiedzy :d
alusy? przejrzyj dzial gielda-sprzedam tam bylo sporo ofert,
ale najpierw sie rozeznaj czy bedą pasowały heh bo znow wylądują na polonezie :bicie:
były 4na 100 i lipa milimetry niepasowany..dzięki ze podoradzales mi trochę itp miłego weekendu pozdrawiam
marcin EZG
17-03-07, 11:54
rozstaw srub ok 4x 100 ale jeszcze kwestia srednicy piasty:)) narka