Zobacz pełną wersję : problem przy hamowaniu
witam problem polega na drganiach na kierownice przy hamowaniu sprawdziłem koła ok tarcze i klocki nowe zawieszenie też ok przy dużych prędkościach 140 150 problem zanika dzieje się tak przy łagodnym hamowaniu odczuwalne od ok80 km\h myślę już o wszystkim co może powodować drgania może jakieś poduszki pod silnikiem albo skrzynią proszę poradę jeżeli ktoś miał podobny problem civic 3d 98r 1,4 16v
Problem jest też interpunkcja.....a właściwie jej brak...aż w oczy boli takie pisanie jednym zdaniem. Przeczytaj to co napisałeś na głos, a zrozumiesz.
Jeśli są drgania przy hamowaniu, a podczas jazdy nie, to prawdopodobnie będzie winny układ hamulcowy. Czy przy zmianie tarcz i klocków przesmarowano dokładne prowadnice zacisku hamulcowego?
Zgadzam zie z MikeFoto najprawdopodobniej masz zapieczone prowadnice zacisków hamulcowych...
z interpunkcją też się zgadzam....
Sprawdź czy nie masz za dużego ciśnienia w oponach , ja miałem takie same objawy .
Barthez007
05-06-11, 01:47
Zgadzam zie z MikeFoto najprawdopodobniej masz zapieczone prowadnice zacisków hamulcowych...
z interpunkcją też się zgadzam....
U mnie było to samo.
Drugie pytanie jest czy masz blaszki na klockach, w mojej hondzie np. nie było na jednym zacisku.
Dzięki bardzo,pomogło oczyszczenie i przesmarowanie prowadnic .Przepraszam za pisownię.