Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem przy hamowaniu

bolek2
04-06-11, 06:15
witam problem polega na drganiach na kierownice przy hamowaniu sprawdziłem koła ok tarcze i klocki nowe zawieszenie też ok przy dużych prędkościach 140 150 problem zanika dzieje się tak przy łagodnym hamowaniu odczuwalne od ok80 km\h myślę już o wszystkim co może powodować drgania może jakieś poduszki pod silnikiem albo skrzynią proszę poradę jeżeli ktoś miał podobny problem civic 3d 98r 1,4 16v

MikeFoto
04-06-11, 08:36
Problem jest też interpunkcja.....a właściwie jej brak...aż w oczy boli takie pisanie jednym zdaniem. Przeczytaj to co napisałeś na głos, a zrozumiesz.

Jeśli są drgania przy hamowaniu, a podczas jazdy nie, to prawdopodobnie będzie winny układ hamulcowy. Czy przy zmianie tarcz i klocków przesmarowano dokładne prowadnice zacisku hamulcowego?

Zdrapka
04-06-11, 23:16
Zgadzam zie z MikeFoto najprawdopodobniej masz zapieczone prowadnice zacisków hamulcowych...
z interpunkcją też się zgadzam....

R356
04-06-11, 23:50
Sprawdź czy nie masz za dużego ciśnienia w oponach , ja miałem takie same objawy .

Barthez007
05-06-11, 01:47
Zgadzam zie z MikeFoto najprawdopodobniej masz zapieczone prowadnice zacisków hamulcowych...
z interpunkcją też się zgadzam....
U mnie było to samo.
Drugie pytanie jest czy masz blaszki na klockach, w mojej hondzie np. nie było na jednym zacisku.

bolek2
11-10-11, 13:40
Dzięki bardzo,pomogło oczyszczenie i przesmarowanie prowadnic .Przepraszam za pisownię.