Zobacz pełną wersję : Jaka uszczelka pod głowice?
Witam, bede na dniach wymieniac uszczelke no i do wyboru mam dwa rodzaje
- uszczelka grafitowa
- uszczelka stalowa
Czym sie one roznia? Nie mowie o cenie. Uszczelka zamontowana bedzie w silniku D15B7.
Ktora polecacie?
Pozdrawiam.
skolopendra
01-06-11, 22:33
stalową tylko z aso
Pitbull228
01-06-11, 23:52
bierz OEM żeby później nie płakać :p że dwa razy trzeba robotę robić...
Firmy Erling też będzie git.
Firmy Erling też będzie git.
Elring jest git ale pod pokrywe zaworow, pod glowice juz nie tak kolorowo :)
Do Hondy tylko OEM.
Yotomeczek86
02-06-11, 01:12
Chcesz się bawić w wymianę po kilku miesiącach? Kup zamiennik.... Jak chcesz mieć spokój.... kup OEM
Elring jest git ale pod pokrywe zaworow, pod glowice juz nie tak kolorowo :)
Do Hondy tylko OEM.
NIE, pod pokrywę zaworów też nie jest git :o
po raz kolejny ale.... BIERZ OEM
Panowie, przestańcie. Nie przepłacaj, Elring metalowy, ok 100zł (zależy od zniżek). Drugie Z6 poskładałem na takim, drugi raz dmucham 0,6b.
NIE, pod pokrywę zaworów też nie jest git
Jest git, tylko jak ściągniesz pokrywe to trzeba wymienic, bo sie do niczego nie nadaje.
No to nie wiem, w Kokotowie pod Krakowem co gościu robi tylko Hondy i to już paręnaście lat to Elringa daje i zawsze jest dobrze. Bardzo dużo osób się u niego serwisuje z okolic Krakowa.
skolopendra
02-06-11, 11:26
w Kokotowie pod Krakowem co gościu robi tylko Hondy i to już paręnaście lat to Elringa daje
widocznie Krzysiek go źle wyuczył :rolleyes: i szuka oszczędności
Ja teraz tam zmieniam i pytam czy oem a on że Elringa daje. Ja za to płace i stać mnie na oem ale jak mówi że Elring jest dobry i wystarczy to mu zaufam jednak. Najwyżej się na tej firmie przejadę to wtedy napisze że jest lipa.
Mój erling się wysrał po krótkim czasie, już podziękowałem :) Zresztą, jest jednowarstwowy.... Sklejcie na silikon wysokotemperaturowy, i gwoździami zabijcie. Też się potrzyma trochę :)
alo alo - a rozróżnia ktoś tekturowego erlinga i metalowego ?
SoZa, chyba masz rację, że niektórym ciężko odróżnić blachę od tekturki :D Blaszany Elring ma 3warstwy i 0,7mm grubości.
Zresztą, jest jednowarstwowy
nie ma takiego
a uszczelka Victor reinz? tez jest metalowa placilem za nia chyba 120 zł normalnie w sklepie i byla 3 warstwowa dedykowana do d16y8 wykonanie wygladalo na takie same jak OEM
nie ma takiego
No, to tak mi się wydawało. Że metalową warstwę ma jedną. Może w błędzie jestem :)
skolopendra
03-06-11, 16:11
wykonanie wygladalo na takie same jak OEM
wygląd to nie wszystko
istotny jest materiał