PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne działanie kierunków

Michcioo
01-06-11, 15:27
OD pewnego czasu mam tak, iż przy włączeniu kierunkowskazów, czy prawo, czy lewo, nie zawsze się uruchamiają i nie zawsze przekaźnik słychać, mało tego, czasem przy włączaniu świateł przy uruchomieniu auta słychać przełącznik, jak już kierunki położą się w swoją neutralną pozycję, słychać przekaźnik, i często podczas zwykłej jazdy, w czasie gdy nie używam kierunku, przekaźnik sam się załącza i klika po kilka razy.
Sprawdzałem go i niby jest ok, nie jest zaśniedziały, gniazdo też nie, wymontowałem wajchę od kierunkowskazów/świateł i też wydaje się ok. Co może być przyczyną?
Jeśli dołożyć do tego fakt, iż nie działają mi wszystkie okna, a bezpieczniki są git, wychodzi ładny bajzel z elektryką.

Ma ktoś jakąś poradę, jak mogę to we własnym zakresie sprawdzić nie jadąc do elektryka?

Zdrapka
02-06-11, 12:31
Ja bym sprawdził kable między drzwiami, a samochodem. Możliwe, że któreś są ułamane i robi się jakieś zwarcie, bądź właśnie nie ma styku...

skolopendra
02-06-11, 13:16
wygląda to na pająka od kierunkowskazów
wymontuj raz jeszcze i posprawdzaj styki

daniel208
09-06-11, 12:17
A u mnie jest taki problem i zaistnial dopiero ostatnio, ze przy włączeniu prawego kierunku i wciśnięciu sprzęgła kierunek nie świeci
mimo, ze nadal pyka, puszczam sprzęgło świeci się. Co moze byc?