Zobacz pełną wersję : Bordcomputer v Civicach ?
W ktorych modelach Civica jest wbudowany bordcomputer tzn, wskaznik obliczania zuzycia paliwa, itd (chodzi mi o 5 i 3 d modele, 2004-2005 rok)? W zadnym opisie auta nie moge sie doczytac na ten temat...? 5d ES/LS ? Sport Bar/ Unlimited ?Moze mi ktos naswietlic troche sprawe ?
Bord to chyba od border, nie?
chodzi ci po prostu o komputer pokładowy?
wydaje mi się, że dopiero 8gen miał coś takiego. W ogóle sporo japońskich aut jest pod tym względem dość zacofana.
Napewno 7gen juz cos takiego mial ,nie jakis strasznie rozbudowany ale byl,tylko nie wiem w ktorych modelach....dlatego pytam tu ludzi ktorzy takie auto posiadaja. :confused:
Ja bym tego nie uznal za zacofanie. W sumie na **** mam widziec jak skacze spalanie jak depne w podloge. Przy tych cenach wachy to jak bym mial cos takiego to bym nigdy 3k rpm nie przekraczal :/
Moze ktos sie wypowiedziec co ma pojecie na zadane pytanie ??
[H] Dylu [H]
02-06-11, 13:17
Napewno 7gen juz cos takiego mial ,nie jakis strasznie rozbudowany ale byl,tylko nie wiem w ktorych modelach....dlatego pytam tu ludzi ktorzy takie auto posiadaja. :confused:
Przyznam szczerze, że ja w 7gen nie widziałem wskaźnika zużycia paliwa jako funkcji komputera podkładowego. Dodam, że u mnie w Accordzie z końcówki 2004r, który jest dosyć dobrze wyposażony, również nie ma tej opcji w komputerze.
A tak w ogóle to przenoszę temat w bardziej odpowiednie miejsce :o
Ultra Pete
02-06-11, 13:53
odpowiadajac na twoje pytanie:
7 gen po lifcie - mial spalanie
7 gen CTR po lifcie - nie mial spalania
7 gen przed liftem CTR/zwykly - nie mial spalania
wszystkie 7 geny - maja TRIP i TEMP
przed lifty nie mają temp
odpowiadajac na twoje pytanie:
7 gen po lifcie - mial spalanie
7 gen CTR po lifcie - nie mial spalania
7 gen przed liftem CTR/zwykly - nie mial spalania
wszystkie 7 geny - maja TRIP i TEMP
ok,to jedno mam wyjasnione ,dzieki. to moze jeszcze jedno pytanko .wie ktos jaka roznica jest w wyposazeniu 5d 2004-2005 ES / LS i Extra Edition ?
mam Civic D14Z6 z 2004 r. 5D po lifrcie, jest w nim prosty komputer pokładowy który pokazuje 3 wartości, total trip, trip i średnie spalanie na odcinku trip. Samochód pochodzi z polskiego salonu, ma 4 poduszki powietrzne i kierunki w lusterkach. Niby to była bogatsza wersja.
a tytule posta powinno być raczej boardcomputer ;-)
przed lifty nie mają temp
posiadam przed liftem i mam :
trip 1
trip 2
temp
total
a wiec może tylko w D14Z6 nie było ?? temp w przedliftach ??
mam d14 sprzed liftu i temp nie mam. Jeno dwa tripy i total.
A ja mam 3d z 2005 roku i mam tylko jedno Trip, temp i spalanie.
O co chodzi?
A ja mam 3d z 2005 roku i mam tylko jedno Trip, temp i spalanie.
O co chodzi?
Oszukali Cię :P
CTDi 2002r. czyli przed-lift, na wyświetlaczu mam TOTAL, TRIP A, TRIP B.
Witajcie,
przymierzam się do zakupu civica VII generacji, oglądałem dziś fajny egzemplarz. Ale mam dylemat, Byla to wersja po Lifcie, z kierunkami w lusterkach temperaturą. I nie mogłem znaleźć gdzie się tam zmienia właśnie komputer pokładowy żeby pokazywał dystans itd? W manetce po prawej nic takiego nie stwierdziłem. Podpowie ktoś?
Pozdrawiam
Wciskasz pokrętło na desce. Dodatkowo kręcąc lewo, prawo zmieniasz jasność podświetlenia deski rozdzielczej (oddzielnie bez włączonych świateł i ze światłami).
O dzięki wielkie. Na to bym nie wpadł chyba ;)
ja mam ep2. 2004. mam temp. trip. średnie spalanie z tripa. przebieg.
zmienia sie przez wciskanie guzika przy zegaracg. ale i mnie to jest tylko guzik. nie mogę nim kręcić i zmieniać podświetlenia. jakieś wskazówki jak zmienić podświetlenie?