Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nie odpala na cieplym - pomocy

Revi
30-05-11, 21:55
O co chodzi, bo juz mi rece opadaja, cos ja dreczy i przeszkadza w kolejnych modach.
Auto spisuje się w miare dobrze D16Y7 + vtec SOHC
kolektor ssacy od d16w4 z całym osprzętem i dolot K&N

Gdy silnik jest rozgrzany to obroty spadaja poniżej 500 i sobie tak falują około 400-700
Gdy zgasze to nie moge odrazu odpalić (nie za każdym razem) tzn silnik albo sie odpali na obrotach 100 i na przemian miga kontrolka akumulatora, albo się odpali na 400 i tak się dławi jakby nie chodził na wszystkie gary.
Mam nowe świece i przewody.

skolopendra
31-05-11, 10:15
sprawdź napięcie ładowania przy 3000tyś

wwljohn
01-06-11, 00:22
Nie ma sensu sprawdzać ładowania :o . Krótka piłka...przyczyn może być kilka. 1 sprawdź kompresję - wyjdzie czy domykają zawory, czy już gniazda nie padają (kilka razy widziałem takowy przypadek) po 2 palec przerywacza ( też podobny przypadek, tyle że z opla kolegi), na zimnym ok, a na ciepłym musiał odczekać brak mocy jakby na 1 cylindrze, a potem szedł. Okazało się że wystarczyło przeczyścić kopułkę i palec. Napisz coś więcej.. jak sie zachowuje podczas jazdy i gdy jest zimny. Od kiedy się tak dzieje itp. będziemy myśleć :)

Revi
01-06-11, 08:44
Auto zachowuje się bardzo dobrze, na zimnym odpala rewelacyjnie na ciepłym zresztą jak mu się uda to też, głowice mam nową, cały silnik był remontowany. więc komprecha jest. jutro się okaże czy to był przekaźnik paliwa czy nie.