Zobacz pełną wersję : zwężka w d14a4?
normalnie joke, dzisiaj obczaiłem ze mam zwężke po przepustnicą :/ zwęzka juz wywalona ale czy moze ktos się spotkał z czymś takim ? oznaczenie na silniku - normalnie d14a4 a jednak zwężka była. Vi gen ale o dziwo rok produkcji 95 czyli jedna z pierwszych w tym genie.
Moze ktos cos grzebał i sie nie znał ? i właozył tą uszczelkę , duzo jest opcji niekoniecznie tak jest od początku , moze miałes silnik zmieniany czy cos ..
skolopendra
13-03-07, 23:12
normalnie joke
nie panikuj :d
jak ją wywaliłeś to już po kłopocie :aloha:
normalnie joke
nie panikuj :d
jak ją wywaliłeś to już po kłopocie :aloha:
heheh wiem tylko ze nawet w dowodzie bylo bitw 66 kw czyi prawie 90 KM i kmiliłem ze moze to wina tego ze to pierwsza seria p[rodukcji :P
Jakbys jeszcze troche pokminił to byś wiedizał, że to co masz wpisane w dowodzie to śa KiloWaty a nie Konie Mechaniczne i aby uzyskać KM z kw to nalezy pomnożyć wartość z dowodu rej. o ~1.36.
Czyli 66kw = 90KM więc wszystko w dowodzie było i jest ok :) W D14A4 nie miało prawa być zwężki nawet w pierwszym roczniku produkcji.
Pzdr
no włśnie wiem bylo bite 66 kw a jednak zwężka i to mnie zdziwiło, ale teraz na wybebeszonym wydechu i z wkładką kn-a na dolocie chodzi całkiem przyzwoicie :)
chociaż wacek wie co tam helmuty przy tym silniku grzebały :P
Zrób dolot ze stożkiem i porządny nadmuch a wtedy zobaczysz co to znaczy przyzwoicie :)
U mnie po zrobieniu dolotu i wydechu (końcowy 2" średnicy przelotowy) G-Tech wypluwa 8.86 do 96km/h :)
A dzisiaj o 8 okarze się ile kucy przybyło po tych operacjach.
Powiem Ci jedno też jeździłem na wkłądce K&N'a (mam ją nawet na sprzedanie) ale dopiero po zrobieniu dolotu z kwasówki i nadmuchu na stożek auto zaczeło jeździć tak jak oczekiwałem.
Wkładka K&N'a poprawia wg mnie jedynie samopoczucie właściciela :)
Powiem Ci jedno też jeździłem na wkłądce K&N'a (mam ją nawet na sprzedanie) ale dopiero po zrobieniu dolotu z kwasówki i nadmuchu na stożek auto zaczeło jeździć tak jak oczekiwałem.
Wkładka K&N'a poprawia wg mnie jedynie samopoczucie właściciela :)
czasem to są tylko czytosubiektywne wrazenia....
trzeba by miec pomiar na wkladce i stozku....
i moze sie okazac, ze na stozku jest ze 2kM wiecej na granicy odcinki i wcale nie jest lepiej tylko ryczy ładniej....
ale skoro jedziesz na hamownie to moze zobaczymy....(?)