Zobacz pełną wersję : Silnij nie reaguje
Witam. Dzis zdarzyl mi sie nastepujacy problem. Przekrecam kluczyk, chce uruchomic silnik, lecz silnik wogole nie reaguje jak by nie dochodzila do niego wiadomosc ze rpzekrecilem kluczyk. Nie wiem moze to akumulator rozladowany jest tak mocno ze silnik nawet nie sprubuje ruszyc. Dajcie szybko znac co to mzoe byc.
A rozrusznik masz w porządku. słychać to słynne cyknięcie?
...to moze byc faktycznie rozrusznik. jesli kontrolki sie pala, to nie aku
Tak kontrolki się palą nawet nie przygasają jak prekrecam kluczyk,
Tak kontrolki się palą nawet nie przygasają jak prekrecam kluczyk,
Dokładnie 2 dni temu przerabiałem to samo. Spróbuj w niego popukać i zobacz czy rakręci jeżeli tak tzn. że w rozruszniku a ścislej w automacie takie miedziane blaszki są zaśniedziałe i trzeba je wyczyścić albo wymienić.
Rozrusznik Nippondenso (http://img213.imageshack.us/my.php?image=rozruszniknippondenso1bs7.jpg)
Elementy zaznaczone czerwoną strzałką musisz wymienić lub wyczyścić.
Pozdr
pod warunkiem, ze ma akurat nippondenso...(rysunek...)
bo w 5 genie jest conajmniej 3 rodzaje rozruszników:nippondeno/mitsuba/hitachi
ogólnie niech popuka w pierwszej kolejnosci w rozrusznik-moze sie szczotki podcinaja....
okazalo sie ze to rozrusznik. Mozna zamknac temat. A takie pytanie jeszcze jedno ile kosztuje wymiana lozysk czyli lozyska plus robocizna. Pozdrawiam
A takie pytanie jeszcze jedno ile kosztuje wymiana lozysk czyli lozyska plus robocizna
lozysko wentylatora chlodnicy? wentylatora nawiewu? lozysko skrzyni? wszystko po 5zl :D
Zadzwon do kilku warsztatow i sie sam zapytaj! :djablek:
Mozna zamknac temat
wiec LOCK