Zobacz pełną wersję : zamula na wysokich obrotach;/
brianconer
29-05-11, 22:38
mam problem z moim d15b7. zamontowalem silnik z auta po dachowaniu. niestety nie kreci sie tak wysoko jak powinien, w ogóle nie czuc drugiego doje..ania od ok 4500. na luzie odcina przy 6500 ale to tylko jak mu sie chce bo zazwyczaj to sie dusi przy 5500 i nie odcina jakby mu paliwa nie dawalo.kiedy jade i chce odciąc to nie ma takiej opcji, bo od 5000 juz nie ma mocy wcale ,aby ryczy jak zwykły silnik z jakiegoś opla:PP czy to moze byc mechaniczne uszkodzenie silnika? bo z osprzetu zmieniałem wszysciutko z innej kupetki i nic nie pomagało. a moze wydech jest zatkany? lub to wina braku rezonatora? brak innych pomysłow
vnv_nation
30-05-11, 06:55
a moze jeszcze prosciej czyli przestawiony zaplon?
nie czuc drugiego doje..ania
Przecież to nie jest silnik z VTEC'iem, więc się nie dziw, że go nie czuć :p
Zapłon, rozrząd, samodiagnostyka
brianconer
30-05-11, 19:44
mylisz sie pablo, zyje w srodowisku hond praktycznie same coupe i w kazdej to czuc prócz mojej kazda smiga az miło a moja wymięka
Tak myle sie, że d15b7 nie ma VTEC'a. To musisz wszystkich uświadomić na forum, że jednak ma :) (bo wszyscy zyjemy w niewiedzy)
Dobra nie ważne sprawdz rzeczy które wymieniłem.
To w dziwnym srodowisku hond chyba zyjesz :D
No właśnie... to tylko 100 koni z baaardzo długą skrzynią. Tu nie będzie kopnięcia, nie licz na to.