PDA

Zobacz pełną wersję : W jakim kierunku iść?

SeHC
13-03-07, 10:57
w jakim kierunku byście poszli tuningując civica 5 gen.?

Myśle nad taką opcją
- kolor ciemny niebieski metalik, złoty lub czarny
- przednie lampy ringi
- tylnie cleary
- felgi 16" lub 17"
- tłumik a'la mugen

czy jakiś JDM? w czarnym, czerwonym lub graficie?

szukam zdjec JDM'ów w tyhc kolorach.

Pozdrawiam

tieesto
13-03-07, 11:03
niebieski,czarny lub jasno srebrny, na delikatnych dokładkach, felga 16 lub 17, duża gleba, lekko szybki przyciemnione, lampy przód i tył jak ma Octane i jest git! :agent:

SeHC
13-03-07, 11:18
Dokładnie taki obraz miałem w głowie jak twoja ;) Poprostu *****ista
http://img262.imageshack.us/img262/8931/007yt2pi3.jpg
http://img259.imageshack.us/img259/2362/009fa0jc9.jpg

ppm702
13-03-07, 11:37
zaj.... to ona dopiero będzie :)

kasik
13-03-07, 13:22
do *****istosci to jej jeszcze duzo brakuje a raczej trzeba by bylo sie paru rzeczy pozbyc zeby takowa sie stala :D

tieesto
13-03-07, 14:36
Dokładnie taki obraz miałem w głowie jak twoja Poprostu *****ista
hehe, dzięki, dzięki! :)

zaj.... to ona dopiero będzie
dokładnie, dojdzie nowa felga i lekkie oblistwowanie dookoła i będzie dopiero *****ista!! ;)

do *****istosci to jej jeszcze duzo brakuje a raczej trzeba by bylo sie paru rzeczy pozbyc zeby takowa sie stala
każdy robi jak lubi! jeden wsadza ringi a drugi maluje kierunki na ambery! :hinczyk:

kosiniak
13-03-07, 15:06
jeden wsadza ringi a drugi maluje kierunki na ambery!
to chyba kwestia finansowa o ktorej tak duzo ost mowisz?? :/

TDP
13-03-07, 15:18
SeHC, jak jdm to nie ringi z pod wiejskiej dyskoteki (bez uraz co poniektorzy) chce ringi to kupuje bmk'e
jak jdm to nie 17 ani 18 tylko 15"

jak jdm to nie tylne cleery tylko OEM

dajesz biały perła lub srebrny + czarny mat maska + 15 Rotty czarne i wymiatasz chłopaku
:agent:

ppm702
13-03-07, 15:38
TDP, chyba że import tuning :aloha:

ceelx
13-03-07, 15:54
jak jdm to nie ringi z pod wiejskiej dyskoteki (bez uraz co poniektorzy) chce ringi to kupuje bmk'e

tyle ze te ringi z beemki sa inne troche :P

LIO
13-03-07, 16:55

idz w takim jaki ci sie podoba
najwyzej wyjdzie wiejski tuning ;) ale to tobie ma sie podobac przedewszystkim, a nie ogółowi, a ty bedziesz zamykal oczy zanim wsiadziesz do auta :D
Jak nie czujesz JDMu to nawet do niego nie podchodz, nie stylizuj sie na niego.
Lubisz bajerki, mase gadzetów kupuj co popadnie na ebay i wsadzaj do auta...

fazer1985
13-03-07, 21:11
Ja bym poszedl w strone obalenia Civa na glebe, do tego fele czarne 16'' z polerowanym rantem. Dokladeczki Spoon i moze lusterka jak juz szalec ;] Ja mam czerwonego Civa i uwazam ze to jeden ze sluszniejszych kolorkow do tego autka (moje zdanie) wiec jak juz malowac to na czerwony :afro: przyciemnij szybki tylko wszystkie i delikatnie zeby nie robic obciachu tylko czarnymi tylnymi;) tlumiczek mrrrr jakis lansowny bassik Mugen stajla żaroweczki phillips blue vision. Klamy w kolor nadwozia listwy zostawic czerne i progi tez!! W srodku biale zegary zmiana koloru podswietlenia u mnie na czerwono (petarda :) ) fotele z ITR'a albo Preludki gała tak samo, jakies nakladeczki na pedaly tylko bez neonow no i w ogole ZERO takiego badziewia. Czyli konkretnie; nie rob z Civa czegos czym nie jest - BMW - Ferrari -Subaru czy Mitsubishi. Podkresl tylko jego *****ffist styl Niski Szeroki Szybki Miejski Wymiatacz. Zrob Kozaka prze duze "K' a nie dresa czy kolesia obwieszonego zlotem i łańcuchami;]
Aaa a co do kierunku w jakim masz isc to idz zawsze w stronę słońca :D

kosiniak
13-03-07, 21:49
dobry kierunek!! z wyjatkiem tych zarowek!! :)

fazer1985
13-03-07, 21:51
Żarowk tak dla poprawy widocznosci :piwo2:

SeHC
13-03-07, 22:35
Lubisz bajerki, mase gadzetów kupuj co popadnie na ebay i wsadzaj do auta...

Nie chodziło mi o bajerki bo też nie jestem zwolennikiem wiejskiego tuningu, w głowie miałem dokładnie coś takiego jak ma tiesto a to dla mnie nie jest wiejski tuning.

A macie jakieś zdjęcia JDMów w graficie, czarnym albo czerwonym?

TDP
13-03-07, 23:11
ziomku ... wpisz sobie www.google.pl grafika np. JDM CIVIC EK itp itd
jest tego multum

dużo 5gen - białych
http://www.honda-tech.com/zerothread?id=1783886&page=1

co prawda 6gen
http://www.jdmimports.com.au/images/ekl_i_f_03.jpg
:szukaj:
http://memimage.cardomain.net/member_images/9/web/801000-801999/801670_7.jpg

BRNK
14-03-07, 08:27
SeHC, tutaj http://public.fotki.com/CRX/car_pics_by_chasis/egs/ masz chyba z milion zdjęć róznych JDM'ów. na pewno znajdziesz cos dla siebie.

tieesto
14-03-07, 11:37
w jakim byś kierunku nie poszedł dobry nowy lakier to podstawa, później na glebe i jakieś ładne fele, jak wybierzesz coś z palety ROTY to jeśli to nie będzie typowy JDMowy wzór typu JMAG to cały czas możesz sobie wybrać drogę którą pójdziesz czyli JDM czy Import, jeśli chodzi o jdm to jest to tuning bardzo surowy(seryjny) i nie każdemu sie podoba ale cięzko spierdzielić coś bo za dużo gadzetów stylistycznych to tam nie ma, więc choinki sie zrobić nie da! a co do importa to tu sie trzeba pilnować żeby nie przegiąć bo jeden źle dobrany gadżet i lądujesz na www.wiejskituning.pl

NatiSanelEG4
28-03-07, 08:41
Chciałbym nawiązać do wypowiedzi LIO i bardzo mu pogratulowć ponieważ sam oddałem Hanke do malowania, kupiłem zderzaki itp i jak dla mnie bedzie to najpiękniejszy samochód na świecie. Naprawdę nie rozumiem naskakiwania niektórych na ludzi którzy mają swoją wizję tego samochodu i wyzywania ich na tym forum (nie w tym temacie akurat) Najważniejsze stary abyś Ty się dobrze czuł w swoim samochodzie i kupił sobie to co ci sie podoba a nie co podoba sie innym...nigdy wszystkich nie zadwololisz jezeli taki masz cel wiec bądź zadowolony chociaż TY. Pozdrawiam i życzę powodzenia w twoim projekcie.

Lcfr
28-03-07, 09:14

jak napisali poprzednicy-sam powinienes wybrac ta droge...
i Tobie ma sie podobac....
styl włąsciwie nie musi byc scisle okreslony jeżeli zrobisz tak by wszystko ze soba wspólgrało i nie robiłe wiejskiego odblasku....

sorry z OT ele nie moge sie powstrzymac

niebieski,czarny lub jasno srebrny, na delikatnych dokładkach, felga 16 lub 17, duża gleba, lekko szybki przyciemnione, lampy przód i tył jak ma Octane i jest git! :agent:

oto wizja tieesto... i inaczej byc nie moze.... ;/
a ja własnie chciałbym biały/grafit badz zgniły zielony.......... :hinczyk:

każdy robi jak lubi! jeden wsadza ringi a drugi maluje kierunki na ambery! :hinczyk:

Zejdz juz troche z tego tematu bo smutne sie to robi....
Nie jestem pełnym zwolennikiem amberów ale ambery pasuja do pewnych stylów i kolorów.A ze Tobie sie nie podobaja to sie czepiłes tego jak......
Finansowo jednak nie kazdy moze sobie na nie pozwolic i dlatego takie sztuczki ludzie stosuja. Wiem, ze mozesz powiedziec, ze lepiej nic nie robic niz zakłądac malowany/oklejany shit ale można to zrobic tak (nie mowie o mnie i malowaniu) ze nie widac róznicy-wiec po co przeplacac??????? Poza tym jest to "mod" którego zmiana i powrót do serii to 5min i grosze wynosi-wiec mozna sobie pozwolic na takie próby.

Zważ na koniec ze nie kazdy lubi 17 i ciemne szyby...

Styling to nie tylko rozpoznawanie i identyfikowanie aut i stylów... Styling jak dla mnie to pojmowanie jakiegos "smaku" w robieniu swojego auta....
Nie musi byc moim zdaniem zwiazany z jednym stylem (jdm/grman itd) jeżeli ktos potrafi umiejetnie połaczyc odpowiednie detale.Mozna zaczerpnąc pewne rozwiazania z różnych stylów i stworzyc ładen auto.

Inna sprawa, ze czesto wizje "koncową" ogranicza nam budżet badz inne nieprzewidziane zdarzenia.

I wydaje mi sie, ze trabienie typu: "ja sie znam na stylingu" nie jest na miejscu czasem.... Bo dobry smak sam z siebie wyklucza chwalenie sie tym....

ceelx
28-03-07, 09:43
ot i madre slowa ale z drugiej strony tochyba az tak bardzo to tieesto, nie narzucal SeHC, 'owi swojego stylu, tylko napisal jak on to widzi

ja powiem od siebie.chcialem miec ringi to kupilem, bede chcial miec lexy to tez se zapodam ;) a co, wazne (tak jak powiedzieli przedmowcy) tobie ma sie podobac twoje auto jakis wyznacznik juz masz i dalej decyzja nalezy do ciebie.

experto_loco
28-03-07, 17:05
skąd można wziąć takie halogeny jak masz w swoim civicu?
podajcie jakiegoś linka lub kontakt.
pozdrawiam

muzammil
01-04-07, 18:13
zauwazylem ze wielu "fachowcow" od tuningu uznaje tylko JDM i wszystko inne jest zle. jak dla mnie to wlasnie tym jest tuning: wlasna modyfikacja, droga do wyroznienia swojego auta a nie zeby wszystko robic na jeden styl. po co w takim razie wogole cos grzebac przy samochodzie??zostawmy seryjny i wtedy beda wszyscy mieli takie same:DD a jesli chodzi o wiejski tuning to jak dla mnie ambery zajezdzaja fiatem 126p... a ringi prezentuja sie w civicu rewelacyjnie. a pomaranczowe kierunki w wielu przyypadkach, szczegolnie na ciemnym lakierze po prostu zaburzaja cala spojnosc.dlatego: przestac krytykowac tylko sie wziasc za swoj samochod!!

NatiSanelEG4
01-04-07, 20:38
Amen :)

tomiek
01-04-07, 23:06
Nikt tu nie narzuca JDM-u. Każdy robi co chce. Mogą Wam się nie podobać ambery, moga się Wam podobać ringi. Kwestia gustu...
Kolega ma dylemat, co zrobić żeby było fajnie. Według mnie warto przeglądać dział "nasze hondy", strony z civicami z całego świata i wycisnąć "soczek o ulubionym smaku". Warto się wzorować na innych, nabierając powoli własnego stylu.

a jesli chodzi o wiejski tuning to jak dla mnie ambery zajezdzaja fiatem 126p... a ringi prezentuja sie w civicu rewelacyjnie. a pomaranczowe kierunki w wielu przyypadkach, szczegolnie na ciemnym lakierze po prostu zaburzaja cala spojnosc
Nie masz racji, niestety :/
Więc powinieneś:

przestac krytykowac tylko sie wziasc za swoj samochod!!

muzammil
03-04-07, 16:55
mam racje. bo to jest moje zdanie, nie mialbym racji jesli wypowiadalbym sie o Twoim guscie.(cos nie cos sie jednak pamieta z tej filozofii...:DD) a jesli chodzi o branie sie za swoj samochod to wlasnie pomalowalem bebny i zaciski:D:P

tieesto
04-04-07, 14:42
a jesli chodzi o wiejski tuning to jak dla mnie ambery zajezdzaja fiatem 126p... a ringi prezentuja sie w civicu rewelacyjnie. a pomaranczowe kierunki w wielu przyypadkach, szczegolnie na ciemnym lakierze po prostu zaburzaja cala spojnosc.dlatego
no normalnie mój człowiek! Piwa mu!! :piwo2: ;)

Ale co tam, każdy robi jak uważa i tak jak mu sie podoba! Najważniejsze to nie przegiąć! :/

kasik
04-04-07, 14:47
Najważniejsze to nie przegiąć!
no wlasnie

chociaz dla kazdego przegiecie ma inna granice :D

MartinS
04-04-07, 14:58
wogóle co to za temat, w życiu bym nei zakłądąl takiego, robei auto tak jak mi sie podoba i tyle....a tu ile ludzi tyle zdań....

roseR
04-04-07, 17:55
w jakim byś kierunku nie poszedł dobry nowy lakier to podstawa, później na glebe i jakieś ładne fele, jak wybierzesz coś z palety ROTY to jeśli to nie będzie typowy JDMowy wzór typu JMAG to cały czas możesz sobie wybrać drogę którą pójdziesz czyli JDM czy Import, jeśli chodzi o jdm to jest to tuning bardzo surowy(seryjny) i nie każdemu sie podoba ale cięzko spierdzielić coś bo za dużo gadzetów stylistycznych to tam nie ma, więc choinki sie zrobić nie da! a co do importa to tu sie trzeba pilnować żeby nie przegiąć bo jeden źle dobrany gadżet i lądujesz na www.wiejskituning.pl

He seryjne, ciekawa masz teorie :) :zasady:

HUNTER82
08-04-07, 17:39
http://www.honda-tech.com/zerothread?id=1783886&page=1

ziomki mowic mi tu skad wyczarowac takie progi delikatne jak na tych bialych i gdzie ogarnac ta dokladke do tylnego zderzak do sedana 5 gen
:brawo3:

tieesto
09-04-07, 12:18
ziomki mowic mi tu skad wyczarowac takie progi delikatne jak na tych bialych
o o o, sam zamierzam takie załozyć, to sa progi od 6 gen

gdzie ogarnac ta dokladke do tylnego zderzak do sedana 5 gen
niestety mozna je zanabyć tylko na ebayu :/

cart
09-04-07, 22:58
http://moto.allegro.pl/item182203901_zderzak_progi_ospoilerowanie_honda_c ivic_abs_usa.html

niewiem czy oto chodzilo, ale moze sie komus przyda :agent:

Neographics
11-04-07, 01:51
Mam nadzieje ze nikt mnie nie zjedzie ze powróce do tematu samego pojecia stylingu ...

Osobiście wydaje mi sie ze JDM bardzo szybko wszedł do Polski i od razu został skomercjonalizowany. Jest atrakcyjny bo mało dostępny dla Polaków. Ciężko dostępne i drogie są dokładki carbonowe i nalepy delikatne typowo - jdm'owe. Roty, Volki i inne egzotyczne sprzęty sa bardzo ciezko dostepne dla szarego kowalskiego. Jestem pewien ze gdyby był dostep łatwiejszy do tego towaru to JDM nie byłby tak wychwalany pod niebiosa.

Najwazniejsze podczas przerabiania samochodu jest mieć dobry pomysł od początku do końca i go realizować. Jesli w czasie przeróbek rodzą sie nowe pomysły to potem nie wszystko do siebie pasuje ... Jesli postepuje sie wg planu i zgodnie z własnym gustem to cieżko jest zrobić jakiegoś gniota. Bodajrze Lcft dobrze napisał ze nie istotne jest aby kurczowo trzymać sie JDM czy germanu czy import stylu... Ktoś kiedyś dobrze napisał ze nie byłoby geniuszu gdyby wszyscy trzymali sie reguł :aloha:
Sam mam zamiar za pare dni wsadzić do siebie 17 calowe roty za co wiekszość fanów jdm'u pewnie by mnie obrzucała błotem :agent:
Wszystko jest dla ludzi a dobre połączenie różnych rzeczy czasem daje rewelacyjne połączenie.
Import Style, który tak naprawde nie ma jeszcze swojej nazwy którego jestem fanem wziął sie własnie z połączenia JDM'u, z tuningiem niemieckim, francuskim... Jest dość uniwersalny i najczesciej wlasnie wyraża bardzo dobrze gusta "usera" swoją elastycznością... :brawo2:

Osobiście mam bardzo wybredny gust, kupiłem angele do siebie i nie sądze aby to w negatywny sposób wpłyneło na odbiór samochodu. Warto przed wprowadzeniem modów obejrzeć coś w rzeczywistosci.. to sporo wyjaśnia. :zamkniete oczy:

RDK
11-04-07, 09:31
a ja uważam że te trzy magiczne literki JDM są naduzywane na tym czy innym forum. JDM to nie Roty. JDM to nie czarna mała felga w civic'u i brak spojlerów. Przede wszystkim JDM to nie jest jakiś ściśle okreslony styl, bo ja np uważam że czarna wydmuszka eg6 JDM z b16a na pokładzie na czarnych felgach (mugen, spoon) i wyprutym środkiem, z kiera po prawej stronie jest tak samo JDM jak AE86 na złotych felgach z rantem że można drugie śniadanie postawić, z poszerzeniami nadkoli, tak samo jak RX-7 który ma z tyłu skrzydło jest na spolerowanych 18 calowych felgach, jest abstarkycjnie pomalowany, ma kiere po prawej i jest driftowozem prawdziwego zdarzenia. Wg ludzi którzy znają pobieżnie tuning, powiedzą że wymienione przeze mnie eg6 to JDM, ae86 to german, a rx-7 to import. Bzdura !!
JDM nie zamyka się w czarnych pietnaskach. JDM jest wszystko to co jest pochodzenia japońskiego, Japończycy to taki kraj który wszystko co najlepsze zostawił dla siebie. dlatego dostęp do pewnych częsci jest trudny i ciezki, ale w dobie internetu nic nie jest nie możliwe !! jest taki koleś ze swoim eg6 (które teraz będzie miało kompresor) który ostatnio nabył zestaw głośników gathers (chyba tak sie pisze) na tylne sciany do eg6. absolutny rarytas, ma to chyba jako jedyny w PL, wiec nie ma rzeczy nie mozliwych.
Nie powielajcie błędnego spojrzenia na JDM i inne style, bo tak się nie robi, nie jestem wyrocznią, ale niekiedy jak czytam niektóre posty to krew zalewa.

Przede wszystkim - samochody które mają byc JDM Style na tym forum to policzyłbym na palcach jednej ręki, prawdziwi fani JDM na świecie targają fury z japonii i przekładaja kiere na prawą stronę a nie kupuja amberów (ktore notabene sa ładne, ale mało mają wspolnego z JDM) eg w japonii nie było z zadnymi amberami !!

W Stanach (mimo że to marny kraj do naśladowania dla niektórych) na auto zadbane, schludne, gdzie tuning skupia się na mechanice a z zewnątrz na delikatnym charakterze sportowym (lekka felga, brak dodatkowych szpojlerów w celu redukcji wagi) mówi się "clean" nikt tam nie powie JDM (chyba że ma gadżety z Japonii) "clean" czyli "czysta forma" jak to ładnie ujął Japoniec na innym forum.

A niby czemu mają fani JDM cie zjechać za 17 cali w civic'u. Zjadą Cie Ci, którym nie będzie sie podobać taka felga w małym aucie, dla mnie to tak jakbyś ubrał but o rozmiarze 48 gdy w rzeczywistości miałbyś 42... ale innym się podoba, i nieważne jaki styl preferuje

Kiedyś gdzieś wyczytałem taką długą listę (chyba na honda-tech.com) jak ludzie mylą i powielają JDM z innymi pojęciami i między innymi było tam zdanie, które szło mniej więcej tak:

kojarzysz "clean" z "jdm-emem"

i to jest prawda, dla kogoś coś co ma chlapacze i czarną stalówkę jest JDM freak.

Polecam lekturę polskich for dyskusyjnych na temat JDM

www.passwordjdm.pl
www.jdm-option.pl

lektury godne uwagi które pozwolą na zapoznanie się z tematem

p.s. a co do dostępności ROTY to troszke przesadziłeś. ROTA dziś jest tak samo dostępna jak guma do zucia w sklepie. Chyba że chodzi o cene, ale tu nie ma wyjątku, wszystkie lekkie i dobre felgi są droższe od jakiś mniej wytrzymałych i cięzkich

dziekuje za uwage,
czytał Janusz Szydłowski
:d

Neographics
11-04-07, 11:36
Rispekt :hinczyk:

A niby czemu mają fani JDM cie zjechać za 17 cali w civic'u.

Zjadą własnie Ci którzy nie wiedzą o co w tym chodzi ...

ROTA dziś jest tak samo dostępna jak guma do zucia w sklepie. Chyba że chodzi o cene,
Dokładnie wlasnie chodzi mi o cenę...

Zbedne komentarze pomine bo mysle ze wszystko jest wyjasnione :)

ppm702
11-04-07, 11:57
RDK, pięknie napisane :hinczyk:

tieesto
11-04-07, 16:23
RDK, ja już coś podobnego pisałem! Ludzie myślą ze jak założą ambery to mają jdm! nie wspomne malowanych (sorry LCFR że znowu sie czepiam ale ja Ci je zwyczajnie kiedyś w prezencie dam)
powtarzać sie nie będe bo RDK pięknie to wszystko ujął! brawo!! :piwo2:

Lcfr
11-04-07, 16:53
RDK, ja już coś podobnego pisałem! Ludzie myślą ze jak założą ambery to mają jdm! nie wspomne malowanych (sorry LCFR że znowu sie czepiam ale ja Ci je zwyczajnie kiedyś w prezencie dam)
powtarzać sie nie będe bo RDK pięknie to wszystko ujął! brawo!! :piwo2:

nic nie musisz dawac!!!!!!!!
mam juz swoje USA stajl pełen oryginał...