PDA

Zobacz pełną wersję : krzywa kierownica

sielka82
29-05-11, 11:58
tzn. kiedy kierownica jest prosto samochód zjezdza w prawo, abu jechac prosto kierownica musi byc lekko skrecona w lewo,
czy ustawienie zbieznosci cos pomoze? czy trzeba robic cala geometrie?
jaki jest koszt wykonania zbieznosci i koszt calej geometrii?

s3b
29-05-11, 13:55
Na stacji diagnostycznej bez problemu Ci to naprawią, nie potrzebna Ci jest żadna geometria. U mnie było podobnie, że miałem krzywo kierownicę i znajomy ze stacji diagnostycznej prostował mi kierownicę od spodu kręcąc bodajże drążkiem kierowniczym, teraz mam kierownicę idealnie po środku.

Paluch_tcw
29-05-11, 15:31
Jedź na ustawienie zbieżności (nie płytowe tylko laserowe) i wszystko będziesz miał ok.

kasiora96
29-05-11, 17:30
Na czym polega to prostowanie od spodu?

Ordi
29-05-11, 19:27
prostowanie od spodu to pewnie chodzi o to (jak pisze kolega), że regulacja drążków kierowniczych - jeden się skraca a drugi wydłuża i wtedy kiera powraca na swoją pozycję. Tyle, że jeśli chce się to dobrze zrobić, to należy robić to podczas ustawiania zbieżności. Nie da się dobrze ustawić 'na oko'

Hoze
30-05-11, 09:07
prostowanie od spodu to pewnie chodzi o to (jak pisze kolega), że regulacja drążków kierowniczych - jeden się skraca a drugi wydłuża i wtedy kiera powraca na swoją pozycję. Tyle, że jeśli chce się to dobrze zrobić, to należy robić to podczas ustawiania zbieżności. Nie da się dobrze ustawić 'na oko'

Dokładnie

TeeS1975
31-05-11, 00:11
uważam temat za wyczerpany